Βρσάλικο: Τα πρώτα του 45΄ με την Ερυθρόλευκη

Βρσάλικο: Τα πρώτα του 45΄ με την Ερυθρόλευκη

Ένα ημίχρονο συμμετοχής έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό με την Άλκμααρ στον Σίμε Βρσάλικο. Και ο Κροάτης έδειξε με το καλησπέρα τις προθέσεις του

Έκπληξη με τον Σίμε Βρσάλικο. Και προφανώς μιας πρώτης τάξεως απόδειξη, έστω και πρώιμη, για το πόσο ποντάρει σε αυτόν ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αν και ουσιαστικά έχει κάνει τρεις προπονήσεις με την ομάδα ο 30χρονος Κροάτης, βρέθηκε στην εντεκάδα του Ολυμπιακού απόψε. Και μάλιστα σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Άλκμααρ που λογικά χαρακτηρίστηκε ως πρόβα τζενεράλε.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο του Χασάν Μάρτιν: Ξανά στα ερυθρόλευκα (pic)

Ο Βρσάλικο λοιπόν αν και ακόμη πιθανότατα δεν γνωρίζει ακόμη τα ονόματα των (περισσοτέρων) συμπαικτών του, πήρε τη γνωστή δεξιά πτέρυγα. Έγινε… ζευγάρι με τον Γιώργο Μασούρα σε αυτή. Και σε ένα ημίχρονο δίχως να πατήσει το γκάζι (πως θα μπορούσε άλλωστε;) έδειξε και απέδειξε γιατί μπορεί να υπογράψει την ποιοτική αναβάθμιση του Ολυμπιακού σε αυτά τα τετραγωνικά.

Δίχως να κάνει κάτι σπουδαίο. Κάνοντας όμως σωστά όλα τα «μικρά» της θέσης. Τα απαραίτητα.

Η τακτική του παρουσία δίχως περιττό βήμα σε μια υπόθεση που έχει άμεση μετάφραση στις αποστάσεις των γραμμών είτε υπάρχει κατοχή της μπάλας, είτε οι Ερυθρόλευκοι στέκονταν πίσω από αυτή.

Η άνεση του στο ανασταλτικό κομμάτι του ρόλου και η ευχέρεια του να κλείνει και να γίνεται τρίτος στόπερ όταν απαιτείται μαζεύοντας τις… τρύπες που σχηματίζονται στο γήπεδο.

Ο τρόπος που ανεβαίνει το γήπεδο και τα διαδοχικά overlap που προσφέρουν στον πρωταθλητή Ελλάδας, το πλάτος του γηπέδου.

Δεν είναι τυχαίο πως από το 25΄ και πέρα, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ που έπαιζε αριστερά έφυγε πολλές φορές και πήγε στην απέναντι πτέρυγα, στις κατοχές του Ολυμπιακού. Για να δημιουργήσει υπερ-αριθμία ακριβώς γιατί το σωστό «πάνω-κάτω» του Βρσάλικο έδινε αυτή την ευκαιρία (όπως και στον Μασούρα να πατήσει στην περιοχή).

Όλα σαν σκηνές από τα προσεχώς για έναν ποδοσφαιριστή που προφανώς και αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος. Που χρειάζεται να ανεβάσει τους δείκτες της φυσικής του κατάστασης. Και που σίγουρα χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής για να συνηθίσει στα νέα δεδομένα που αυτομάτως επιβάλλει μια αλλαγή περιβάλλοντος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον αντικατέστησε τον Κροάτη στην ανάπαυλα με τον -σαφώς πιο έτοιμο- Γκονζάλο Άβιλα. Λογικά θα του δώσει ένα ακόμη ημίχρονο παρουσίας τη Δευτέρα στο φιλικό της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Και τον πάει απευθείας για την εντεκάδα της Χάιφα για το ματς με τη Μακάμπι (20/7).

Εννοείτε πως τον Βρσάλικο υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο και το «Καραϊσκάκης». Σε κάθε επαφή με τη μπάλα ο Κροάτης κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού. Μεγάλες οι προσδοκίες για τον 30χρονο δεξιό μπακ. Για την μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ