Πέδρο Μαρτίνς: Όταν λέει πρόβα, το… εννοεί

Πέδρο Μαρτίνς: Όταν λέει πρόβα, το… εννοεί

Γιατί όσα θα δούμε απόψε από τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στην Άλκμααρ (20.30), είναι «οδηγός» εν όψει Μακάμπι. Με... αποδείξεις

Αποκαλυπτήρια για τον νέο Ολυμπιακό το βράδυ (20.30) στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Στο φιλικό με την Άλκμααρ που προφανώς και αποτελεί την πρόβα τζενεράλε του πρωταθλητή εν όψει της αναμέτρησης με τη Μακάμπι, στη Χάιφα (20/7) που ανοίγει την αυλαία των προκριματικών του Champions League.

Ναι, μην έχετε αμφιβολία. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μια συγκεκριμένη μέθοδο κάθε καλοκαίρι στην προετοιμασία του. Στον τρόπο που περνά το κομμάτι της «φυσικής κατάστασης». Στον τρόπο που χρησιμοποιεί τα πολλά φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό. Και βέβαια στον τρόπο που επιλέγει να διαχειριστεί παραδοσιακά εκείνο το ένα εντός έδρας τεστ, κάτω από τα φώτα του Καραϊσκάκης, πριν η ομάδα του μπει στο μονοπάτι των προκριματικών. Οι αποδείξεις απλώνονται στα καλοκαίρια που προηγήθηκαν. Το 2018, το 2019, λιγότερο το 2020 που ήταν «συλλεκτικό» για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ελέω της πανδημίας, το 2021.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

Ο Πορτογάλος παραδοσιακά σε αυτό το μοναδικό ματς που ζητά στο Φάληρο για την προετοιμασία παρατάσσει εν πολλοίς την πρώτη «επίσημη» εντεκάδα της σεζόν. Της προσφέρει 45΄- 60΄στο γήπεδο. Της προσφέρει το πολύτιμο «μπιζάρισμα» της εξέδρας καθώς για πολλούς ποδοσφαιριστές παραδοσιακά αυτό το ματς είναι το πρώτο μπροστά στο ερυθρόλευκοι κοινό. Και ψάχνει μαζί της ένα πρώτο δείγμα ομοιογένειας.  Με θέα φυσικά στα επόμενα. Οι αποδείξεις είναι απλωμένες στο τραπέζι.

Το καρμπόν του ΄18
Την 1η Αυγούστου 2018, πριν τα ματς με τη Λουκέρνη η «πρόβα» έγινε στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Λεγκάνες (0-0). Ο κόουτς Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τους: Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε και Γκερέρο. Δεν έκανε μάλιστα καμία αλλαγή ως το 67΄Οκτώ ημέρες μετά ο Ολυμπιακός μπήκε σαν… ταύρος στα προκριματικά του Europa League ισοπεδώνοντας με 4-0 τη Λουκέρνη. Και οι έντεκα του αρχικού σχήματος ήταν αυτοί που ξεκίνησαν στο φιλικό με τη Λεγκάνες.

Και εκείνο του ΄19
Στις 16 Ιουλίου 2019 ο αντίπαλος στην πρόβα τζενεράλε ήταν η «ομόσταυλη» Νότιγχαμ (3-0). Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρα και Γκερέρο. Οι ίδιοι έντεκα έβαλαν τους Ερυθρόλευκους στους προκριματικούς του Champions League μια εβδομάδα μετά με την λευκή ισοπαλία στην έδρα της Πλζεν. Το ίδιο ουσιαστικά έγινε και πέρσι στις 14/7 όταν η πρόβα έγινε με αντίπαλο τον Άρη (καθώς προέκυψε πρόβλημα με την αποστολή της Γαλατά Σαράι που ήταν αρχικά να αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές). Και λέμε ουσιαστικά, διότι τυπικά ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αλλάξει τη συνήθεια του.

Τα.. περσινά
Πέρασε μια μεγάλη ταλαιπωρία ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοιες ημέρες με τραυματισμούς αλλά και διαδοχικά κρούσματα covid. Κάπως έτσι από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο φιλικό με τον Άρη (3-0) στην πρώτη επίσημη εντεκάδα της σεζόν απέναντι στη Νέφτσι (21/7) στο Φάληρο χώρεσαν οι οκτώ. Συγκεκριμένα οι: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης , Καμαρά, Ραντζέλοβιτς και Μασούρας. Και όσο για το καλοκαίρι του ΄20; Εκεί τα πάντα ήταν συλλεκτικά. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν έκανε προετοιμασία καθώς αγωνίζονταν ως τις 6/8 (η ρεβάνς με τη Γουλβς) ενώ αμέσως μετά υποχρεώθηκε να ετοιμαστεί να παίξει πρώτα τον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ (το περίφημο ματς του Βόλου) με το περσινό του ρόστερ και έπειτα τα προκριματικά με την Ομόνοια (23-29/9) για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Το παράδοξο του ΄20
Κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι ματς στο Φάληρο δεν έπαιξαν. Έδωσαν ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (5/9) με το ρόστερ του δίχως τις μεταγραφές της εποχής. Και δίχως τους διεθνείς καθώς μέσα σε όλα τα άλλα η εθνική μας ομάδα είχε επίσημες υποχρεώσεις.  Σε εκείνο το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τους Τζολάκη, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδη, Καμαρά, Καφού, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Χασάν. Πόσοι ξεκίνησαν στον τελικό με την ΑΕΚ μια εβδομάδα μετά; Οι εννέα μαζί με τους διεθνείς Μπουχαλάκη (αντί του Καφού) και Μασούρα (αντί του Χασάν). Αμφιβάλλει (ακόμη) κανείς για τη μέθοδο… Μαρτίνς;
Θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι μετά την Άλκμααρ θα αντιμετωπίσουν και τον Άρη (11/7) στη Θεσσαλονίκη σε ένα ματς όμως που λογικά θα μοιραστεί ο χρόνος στο rotation.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ