Άρης – Ιωνικός 2-0: Κλειστά «χαρτιά» από Μπούργος

Άρης – Ιωνικός 2-0: Κλειστά «χαρτιά» από Μπούργος

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έδειξε στη φιλική νίκη επί του Ιωνικού, τις προθέσεις του σε ότι αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο παιχνίδι με την Γκόμελ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρo του Europa Conference League.

Όσοι περίμεναν ότι ο Χερμάν Μπούργος θα άνοιγε τα χαρτιά του στο φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε ότι αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο παιχνίδι με την Γκόμελ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, διαψεύστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Προπονητής Μακάμπι Χάιφα: «Πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη δοκίμασε πολλά πράγματα, στη φιλική νίκη της ομάδας του με 2-0 (με το αυτογκόλ του Σερβιλάκη στο 60΄και το τέρμα του Χαϊροβιτς στο 70΄) χωρίς, όμως, να δείξει τις σκέψεις του για το βασικό σχήμα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δυσκολεύτηκε αρκετά, είχε προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν δημιούργησε φάσεις, με εξαίρεση δυο προσπάθειες του Πάλμα, στις καθυστερήσεις.

Αντίθετα, στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι κιτρινόμαυροι ήταν σαφώς βελτιωμένοι, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και εκτός από τα δυο γκολ που σημείωσαν, δημιούργησαν και άλλες φάσεις. Ο Μπούργος είδε αυτά που ήθελε και θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις σε ότι αφορά την ενδεκάδα του ευρωπαϊκού αγώνα.

Ο Δημήτρης Σπανός έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της. Ο Ιωνικός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μισό του αγώνα, ήταν λογικό οι παίκτες του να αρχίζουν να μένουν από δυνάμεις.

Ενδεκάδα με νέα πρόσωπα

Ο Χερμάν Μπούργος επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις σε ότι αφορά την ενδεκάδα που παρέταξε στο παιχνίδι. Ο νεαρός Χρυσοπουλος ήταν ο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και οι Μαζικού και Οντουμπάγιο τα δύο μπακ. Ακόμα στον πάγκο έμεινε ο Ντουκουρέ και οι Ντιόπ και Νταμπό ήταν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, ενώ ο Καμάτσο πήρε τη θέση του Μανσίνι στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τους Μαντζη και Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι εκτός από την ενδεκάδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν στον πάγκο τους μόλις τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων οι δύο τερματοφύλακες.

Ασύνδετος ο Άρης

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά στο 4-2-3-1 του Μπούργος, ο Πάλμα ξεκίνησε στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και όχι σε ρό επιτελικού χαφ. Ο Άρης, πάντως, ήταν ασύνδετος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αυτός, ήταν και ο λόγος που ο Χερμάν Μπούργος ζητούσε από τους δυο κεντρικούς χαφ, Νταμπό και Ντιόπ, να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο ορθολογική ανάπτυξη και κρατούσαν εύκολα την μπάλα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δυο πρώτες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι ήταν για τον Ιωνικό, με ισάριθμα σουτ του Μάντζη, που μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 21ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ντιόπ, ο Γκρέι μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και γύρισε τη μπάλα, όμως, ο Γκαρσία δεν κατάφερε να τη βρει στην κίνηση στο ύψος της μικρής περιοχής και τη στείλει στα δίχτυα. Ο Μπούργος μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 25 λεπτών, έδωσε εντολή στον Καμάτσο να περάσει στον άξονα, πίσω από τον Γκρέι, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.

Παρόλα αυτά ο Άρης συνέχισε να δυσκολεύεται, καθώς, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, ενώ δεν πίεζε και ψηλά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν με άνεση την μπάλα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39΄, για την πρώτη τελική του Άρη στην εστία, με σουτ του Πάλμα έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Δοκάρι με τον Πάλμα

Οι καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις του, με πρωταγωνιστή τον Πάλμα. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη από την Ονδούρα, αρχικά με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ πήγε να πιάσει στον «ύπνο» τον Χουτεσιώτη, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πάλμα και πάλι σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ ο Άρης

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Ο Μπούργος άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, καθώς οι Τανούλης και Μπράμπετς αντικατέστησαν τους Φαμπιάνο και Χρυσόπουλο, ενώ ο Σιαμπάνης αντικατέστησε τον Κουέστα κάτω από την εστία. Ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της αναμέτρησης και ήταν φανερά βελτιωμένος. Κατάφερε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ στο 60΄, έστω και με αυτογκόλ. Μετά από δυνατό σουτ του Πάλμα και απόκρουση του Χουτεσιώτη, ο Γκαρσία πρόλαβε την μπάλα, την πέρασε στο Μαζικού, που έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σερβιλάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Οκτώ αλλαγές ο Μπούργος

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Χερμάν Μπούργος δεν ήθελε να δοκιμάσει μια συγκεκριμένη ενδεκάδα και αυτός ήταν και ο λόγος που στο 65ο λεπτό έκανε οκτώ αλλαγές. Άλλαξε, μάλιστα και το σύστημα σε 4-4-2, με τους νεαρούς Χατζηϊωάννου και Παναγίδη να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Σκόραρε ο Χαϊροβιτς, 2-0

Ο Άρης εξακολουθούσε να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 70΄με τον Χαϊροβιτς, Μετά από μια «συστημένη» σέντρα του Εμπακατά από δεξιά, ο Βόνσιος με πολύ όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σε δυο αλλαγές προχώρησε στη συνέχεια και ο Ιωνικός, με τον νεαρό Περλιέσι να παίρνει τη θέση του Χουτεσιώτη κάτω από την εστία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Οφόσου αντικατέστησε τον Ιωαννίδη στην επίθεση. Στο 85΄ ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Εμπακατά από δεξιά και κεφαλιά του Πίρσμαν, ο Περλιέσι απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν κα η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τον Άρη να μπαίνει στην τελική ευθεία, ενόψει του πρώτου αγώνα με την Γκόμελ.

ΑΡΗΣ (Χ. Μπούργος): Κουέστα (46′ Σιαμπάνης, 82′ Καρακασίδης), Οντουμπάγιο (66′ Εμπακατά), Φαμπιάνο (46′ Τανούλης), Χρυσόπουλος (46′ Μπράμπετς), Μαζικού (66′ Πίρσμαν), Νταμπό (66′ Ντουκουρέ), Ντιόπ (66′ Σγούρος), Πάλμα (66′ Χαΐροβιτς), Ματέο (66′ Παναγιίδης), Καμάτσο (66′ Μαντσίνι), Γκρέι (66′ Χατζηιωάννου)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης (71′ Περλέσι), Τσιριγώτης Φαμπιέν, Βαλεριάνος, Πογοσιάν, Ζινεντίν (58′ Χ. Ιωαννίδης), Κοκκίνης, Μύγας, Σερβιλάκης, Μάντζης, Ιωαννίδης (79′ Οφόσου)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ