Αλμέιδα: «Να ερωτευτεί ο κόσμος την ομάδα – Λες και ήταν καιρό μαζί μας ο Πινέδα»

Αλμέιδα: «Να ερωτευτεί ο κόσμος την ομάδα – Λες και ήταν καιρό μαζί μας ο Πινέδα»

Ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών του εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα.

Πρώτο δείγμα θετικό για την ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς». Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 της Γκενκ στο Βέλγιο, κάνοντας ανεπίσημο ποδαρικό με το… δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ματίας Αλμέιδα εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Διαβάστε επίσης: Εσκασε η «βόμβα»: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα η Μπάγερν! (pic)

Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε λόγο για καταπληκτική διάθεση από τους «κιτρινόμαυρους» παίκτες, ενώ στάθηκε και στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του δικεφάλου, τον Ορμπελίν Πινέδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα:

Για το γεγονός ότι παρότι ήταν το πρώτο φιλικό δεν φάνηκε η διαφορά με την έτοιμη Γκενκ: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από πολλές διπλές προπονήσεις. Βλέπω μια καταπληκτική διάθεση σε όλους τους παίκτες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο και δυναμικό γκρουπ που είναι σημαντικό για μένα. Ένα γκρουπ που υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, που 24 ώρες πριν αποφάσισα ποιοι θα ξεκινήσουν. Είδα ποιοι θα μπορούσαν να είναι πιο χρήσιμοι και έτσι πήρα την απόφαση».

Για το αν σκοπεύει να δουλεύει κυρίως με 3-5-2 και 4-3-3 που ήταν οι δύο σχηματισμοί στο σημερινό φιλικό: «Δεν θα επικεντρωθώ σε ένα σύστημα. Θα δοκιμάσω αρκετά και να δω με ποιο θα αποδίδουν οι παίκτες καλύτερα. Είμαι ανοικτός σε αυτό».

Για την πίεση ψηλά και την πίεση για άμεση επανάκτηση της μπάλας: «Πιστεύω πως πρέπει να ταυτοποιηθείς με την ιστορία μιας ομάδας. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις είτε καλά είτε κακά, αλλά αυτό που θέλω να βλέπω στο γήπεδο δεν το διαπραγματεύομαι. Η ομάδα ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλουμε να ενσωματωθεί και εγώ βλέπω εντυπωσιασμένος το μέλλον».

Για τους Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον και Πινέδα και ειδικά για την εμφάνιση του τελευταίου: «Για μένα όλοι οι παίκτες είναι καινούργιοι. Ο μόνος που έχει παίξει μαζί μου είναι ο Πινέδα. Μου έδωσε ευχαρίστηση που τον είδα να παίζει. Έχει λιγότερο από 48 ώρες μαζί μας. Ο ίδιος γνωρίζει το σύστημα και τις κινήσεις που θέλω να κάνει και φαινόταν λες και είχε περισσότερο χρόνο με τους συμπαίκτες του».

Για το αν περιμένει να ζήσει την ατμόσφαιρα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Όταν το σκέφτομαι αισθάνομαι κάτι στο σώμα μου. Ειδικά σήμερα με τον κόσμο που ήρθε μας έκανε να αισθανόμαστε ότι παίζουμε στην έδρα μας. Για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού, ο κόσμος θέλουμε να είναι ερωτευμένος με την ομάδα».

Για το αν υπάρχει νεότερο στα μεταγραφικά: «Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση για την προσπάθεια που κάνει. Κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ελπίζουμε και περιμένουμε να ενισχυθούμε με κάποιο παίκτη ακόμα για να γίνει η ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ