Ο Αθανασιάδης θέλει να «κλέψει» τα γάντια από τον Στάνκοβιτς

Ο Αθανασιάδης θέλει να «κλέψει» τα γάντια από τον Στάνκοβιτς

«Πόλεμος» για τον... άσο στην ΑΕΚ. Ο Γιώργος Αθανασιάδης επέστρεψε φορτσάτος και ο Ματίας Αλμέιδα έχει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Αποφασισμένος και πιο ώριμος από ποτέ. Θέλει να αρπάξει την δεύτερη ευκαιρία από τα… μαλλιά. Και τα πρώτα δείγματα γραφής, δείχνουν πως βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Αθανασιάδη που επέστρεψε στην ΑΕΚ μετά την επιτυχημένη περιπέτεια στη Μολδαβία και στα γκολπόστ της Σέριφ.

Ο Έλληνας γκολκίπερ βρίσκεται στο Άλκμααρ και στην προετοιμασία της Ένωσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να «μπαινοβγαίνει» στις προπονήσεις της ομάδας, ο Γιώργος Αθανασιάδης φαίνεται να προσθέτει έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Διαβάστε επίσης: Σενάριο για Ολυμπιακό και 20χρονο μέσο (vids)

Με τον Παναγιώτη Τσιντώτα οριστικά εκτός πλάνων, το δίδυμο των τερματοφυλάκων του δικεφάλου θα αποτελείται από τους Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη. Το θέμα που εγείρεται όμως, είναι σε ποιον θα καταλήξουν τελικά τα κιτρινόμαυρα γάντια του βασικού γκολκίπερ.

Στο φιλικό τεστ με την Γάνδη, φάνηκε ξεκάθαρα πως έχει επιστρέψει στην Ένωση ένας άλλος Αθανασιάδης. Γεμάτος αυτοπεποίθηση και με σωστές αντιδράσεις, μοιάζει έτοιμος να εκθρονίσει τον Αυστριακό από το Νο1. Φυσικά, δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Ο Στάνκοβιτς κουβαλάει μπόλικη εμπειρία στις πλάτες του, ενώ και στην περσινή, καταστροφική σεζόν της ΑΕΚ, προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα. Αλλά δίπλα στο όνομα του Αυστριακού, θα μπαίνει και το θέμα με τους τραυματισμούς. Που του έκαναν δύσκολη τη ζωή στη χρονιά που μας πέρασε και συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν.

Το πέρασμα από την Μολδαβία μόνο καλό έκανε στον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας λατρεύτηκε σαν… Θεός στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Ήταν μια ονειρική χρονιά για τον Θεσσαλονικιό γκολκίπερ που ολοκληρώθηκε με δύο κούπες. Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατέληξαν στη Σέριφ, με τη συμβολή του 29χρονου να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, κατέγραψε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας και 22 clean sheets. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις πολύ καλές εμφανίσεις του στους ομίλους του Champions League κόντρα στα μεγαθήρια. Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ τα βρήκαν σκούρα με τον νεαρό, που αποτέλεσε talk of the town στη Μολδαβία.

Άπαντες γνωρίζουν καλά τι έκανε την περσινή σεζόν. «Κουβάλησε» την ομάδα της Μολδαβίας και στην ΑΕΚ του το αναγνωρίζουν. Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν κάτω όλα τα δεδομένα και αποφάσισαν να διατηρήσουν τον Αθανασιάδη στο ρόστερ τους. Ο 29χρονος δε θέλει να πάει χαμένη η ευκαιρία και με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κάρλος Ροά, δουλεύει καθημερινά και εξαντλητικά.

Τα πάντα λοιπόν συνηγορούν πως πάμε για μεγάλη… μάχη στον «άσο» της ΑΕΚ. Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη θέση του βασικού γκολκίπερ στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ