Μπερ Σεβά και… καύσωνας κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο 1-1

Μπερ Σεβά και… καύσωνας κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός κατά διαστήματα και όσο του επέτρεψε ο αθηναϊκός καύσωνας, δημιούργησε φάσεις αλλά τελικά έμεινε στο 1-1, με την Μπερ Σεβά να σκοράρει σε μια από τις λίγες καλές στιγμές της στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Χαποέλ Μπερ Σεβά στην… αφιλόξενη για όλους Λεωφόρο λόγω της αποπνικτικής ζέστης που επικρατεί όλη μέρα αλλά και τη νύχτα στην Αθήνα.

Οι πράσινοι μπήκαν στο ματς με διάθεση και με πρόθεση να εφαρμόσουν τις τακτικές οδηγίες του Γιοβάνοβιτς που περιλαμβάνουν πολλή πίεση ακόμα και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Διαβάστε επίσης: «Φαβορί για αντικαταστάτης του Εντομπελέ στη Νάπολι ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού για 30 περίπου λεπτά ήταν όσο πιστοί τους επέτρεπαν να είναι τόσο τα βαριά τους πόδια όσο και η ζέστη, κλέβοντας αρκετές μπάλες, αλλά οι τελικές ενέργειες ήταν στην πλειοψηφία τους ημιτελείς.

Ο Σπόραρ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών αλλά στο 6′ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και στο 14′ και το 27′ δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από ενέργειες των Βέρμπιτς και Παλάσιος αντίστοιχα.

Τελικά, η συνεργασία των Βέρμπιτς και Μλαντένοβιτς, που ματς με το ματς δείχνει όλο και καλύτερη, έφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 30′ με τον δεύτερο να σεντράρει και τον Σλοβένο να σκοράρει με το κεφάλι και μικρή δόση τύχης.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός άρχισε να πέφτει σε ένταση παιχνιδιού, οι Ισραηλινοί κέρδισαν μέτρα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 43′ όταν από γύρισμα του Πέτερσον από αριστερά, ο Στογιάνοφ σούταρε χωρίς κοντρόλ για το 1-1 εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση της άμυνας του γηπεδούχων σε δύο χρόνους, για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε με το… καλησπέρα τα 9/11 της ενδεκάδας κρατώντας για λίγο ακόμα μόνο τους Σιδερά και Λοντίγκιν. Οι φρέσκοι παίκτες έδωσαν εκ νέου ορμή στον Παναθηναϊκό που δημιούργησε φάσεις.

Στο 47′ Βαγιαννίδης και Μαντσίνι συνδυάστηκαν με τελικό αποδέκτη τον Γερεμέγεφ, που νικήθηκε στο πλασέ του από προβολή του Βίτορ την τελευταία στιγμή.

Η πίεση με τους Τσόκαι και Ζέκα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και άλλη μια φάση δημιουργήθηκε στο 63′, όταν Τζούριτσιτς και Γερεμέγεφ έκαναν το 1-2 αλλά το σουτ του πρώτου στην κλειστή γωνία εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

 

Στην εξέλιξη της φάσης, αμυντικά κενά έκαναν την εμφάνισή τους και η Μπερ σεβά στο 64′ με γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση  έπιασε στον ύπνο τον Παναθηναϊκό αλλά το δυνατό σουτ του Ελίας απέκρουσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Αστοχία είχαμε και στη διπλή ευκαιρία των Χουάνκαρ και Μαντσίνι (75′), αλλά και στην εκπληκτική συνεργασία των Γερεμέγεφ και Τζούριτσιτς στο 82′ με την άστοχη λόμπα του τελευταίου να του στερεί ένα πανέμορφο σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης.

Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο Γιοβάνοβιτς είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός παρά τις κακές συνθήκες για ποδόσφαιρο, συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στις καθυστερήσεις, με τις προσπάθειες να είναι ημιτελείς, ενώ κέρδος ήταν η όρεξη των Βαγιαννίδη και Ζέκα μετά τον τραυματισμό του, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Φίκαϊ, ενώ… καμπανάκι είναι μερικές κακές αμυντικές επιστροφές και αλληλοκαλύψεις που έφεραν τις λίγες φάσεις των Ισραηλινών.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (65′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊχνέισλερ (46′ Ζέκα), Μπερνάρ (46′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ)

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Μαρτσιάνο, Ελχαεμέντ (46′ Μπαριέρο), Αμπουάμπιντ (60′ Σαφούρι), Βίτορ (81′ Μπέρενστειν), Λόπες, Σαμίρ (46′ Γιελχέσκελ), Γκορντάνα (81′ Γκάναχ), Στογιάνοφ (60′ Ελίας), Μπαντάς (70′ Σέφερ), Πέτερσον (70′ Πάουντ), Κλιμάλα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ