Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Πέρασε το τεστ, «τρέμει» για τον Βίντα

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Πέρασε το τεστ, «τρέμει» για τον Βίντα

Σε ακόμη ένα φιλικό η ΑΕΚ έδειξε συνέχεια της περσινής ομάδας, νίκησε σχετικά εύκολα με 3-1 την Τράμπζονσπορ και φάνηκε έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση των προκριματικών του Champions League. Αγωνία για Βίντα που αποχώρησε τραυματίας.

ΑΕΚ έτοιμη για Champions League! Σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι η Ένωση είχε την ταυτότητα του Ματίας Αλμέιδα, επικράτησε σχετικά εύκολα με 3-1 της Τράμπζονσπορ στην πρόβα τζενεράλε της στην Τουρκία και στρέφει πλέον την προσοχή της στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μοναδικό αρνητικό στο ματς ο τραυματισμός του Ντομαγκόι Βίντα που αποχώρησε με πρόβλημα πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο στον αγώνα και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.

Πώς ξεκίνησαν

Χωρίς εκπλήξεις και με τον Πινέδα βασικό παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια για τους «κιτρινόμαυρους», με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα. Σιμάνσκι, Γιόνσον ξεκίνησαν στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Για την Τράμπζονσπορ από την άλλη, βασικοί ξεκίνησαν οι Μπακασέτας, Κουρμπέλης ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Σιώπης που αποχωρεί. Ο Ουγκουρτσάν ήταν στο τέρμα, με τους Ερέν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς και Λάρσεν στην άμυνα. Κουρμπέλης, Μπακασέτας και Αμπντουλκαντίρ ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, με τους Βίσκα, Τρεζεγκέ στα άκρα και τον Μάξι Γκόμες στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση έκπληξη για τον Κούντε – Τι γίνεται με τους «φευγάτους» στον Ολυμπιακό

Μπήκε νωθρά, έχασε τον Βίντα

Πολύ κακό ήταν το μπάσιμο της ΑΕΚ στο ματς αφού στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα απειλήθηκε δύο φορές με σουτ του Βίσκα ενώ είδε τον Βίντα στο έδαφος με πρόβλημα. Ο Κροάτης επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά στο 9’ έδωσε τη θέση του στον Μήτογλου μην μπορώντας να συνεχίσει.

Ένα λεπτό νωρίτερα οι Τούρκοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ομούρ και Μάξι Γκόμες, με τον Στάνκοβιτς να κρατά όρθια την ομάδα του. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν πολύ χώρο στον αντίπαλο, άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του ματς. Ένα καλό σουτ του Γκαρσία στο 11’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ που πλέον άρχιζε σταδιακά την κλασική της πίεση ψηλά.

Πίεση ψηλά και διπλό «χτύπημα»

Άλλες δύο προσπάθειες του Γκαρσία μέχρι το 20λεπτο δεν βρήκαν στόχο ενώ στο 24’ και το 25’ ο Μπακασέτας είχε δύο πολύ καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ από το σημείο του πέναλτι. Η ΑΕΚ γινόταν όλο και πιο απειλητική με συνδυαστικό ποδόσφαιρο στην επίθεση και στο 30’ άγγιξε το γκολ όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Τσούμπερ σούταρε, αλλά ο Τσακίρ έδιωξε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ του Πινέδα ο Μήτογλου έστρωσε πέφτοντας στον Γκαρσία που με τρομερό γυριστό άφησε άγαλμα τον Τσακίρ για το 0-1 στο 31’. Ο Τσούμπερ απείλησε δύο λεπτά αργότερα μπαίνοντας επικίνδυνα στην περιοχή και στο 37’ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Σιμάνσκι με τον Μπακασέτα μετά από ένα φάουλ του Πολωνού στον αρχηγό της Εθνικής.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ελίασον στην άμυνα και γρήγορη ανάπτυξη, ο Πινέδα πήγε να πιάσει το σουτ, δεν τα κατάφερε και ο Σουηδός πλάγια μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2 με διαγώνιο σουτ. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του Ελίασον με τα κιτρινόμαυρα από τότε που υπέγραψε στην ΑΕΚ.

Μείωσαν οι Τούρκοι, δεν αγχώθηκε η ΑΕΚ

Στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος η Τράμπζον μείωσε το σκορ. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ένα φάουλ στο 54′ και ο Μάξι Γκόμες με κεφαλιά έκανε το 1-2 αφού δεν λειτούργησε το τεχνητό οφσάιντ των παικτών της ΑΕΚ. Παρά το γκολ, η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο του ματς και στο 58′ είχε μία πολύ καλή στιγμή με αδύναμο σουτ του Γκατσίνοβιτς μετά από όμορφη ανάπτυξη.

Οι πολλές αλλαγές, κυρίως από την Ένωση, δεν βοηθούσαν το ματς να αποκτήσει καλό ρυθμό, ωστόσο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό. Με την ΑΕΚ να είναι αυτή που είχε πάντα τον έλεγχο και καθόριζε τα πράγματα.

Χαμένα πέναλτι και γκολ από Φαν Βέερτ 

Στο 68′ ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Μπακασέτα, ο Γκαρσία όμως που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Τσακίρ ο οποίος απέκρουσε και το κοντινό τελείωμα του φορ της ΑΕΚ. Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά στο 75′ όταν από κλέψιμο του Μάνταλου η μπάλα πέρασε από Γκατσίνοβιτς, Πισάρο, Άμραμπατ και Σιντιμπέ με τον τελευταίο να βγάζει παράλληλη σέντρα για τον Φαν Βέερτ που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Στο 82′ πέναλτι κέρδισε και η Τράμπζονσπορ σε χέρι του Μάνταλου, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Μπακασέτα. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν ένα σουτ του Άμραμπατ στο 86′ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσακίρ.

Τράμπζονσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74′ Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68′ Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80′ Ντογκουτσάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68′ Μπάρντι), Βίσκα (80′ Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες (80′ Ένις)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46′ Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73′ Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (9′ Μήτογλου), Ρότα (46′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (46′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63′ Μάνταλος), Πινέδα (46′ Γκατσίνοβιτς, 79′ Ζίνι), Ελίασον (46′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (63′ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία (73′ Φαν Βέερτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ