
Ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή την ΑΕΚ Λάρνακας (3-2), στο τρίτο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους
Τρεις νίκες σε ισάριθμες φιλικές καλοκαιρινές αναμετρήσεις έφτασε ο ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με ανατροπή της ΑΕΚ Λάρνακας (3-2), στο τρίτο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, σε μία περίοδο που «ψάχνεται» ακόμα. Απουσίαζαν οι Σαρρής, Τσάλοφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Σορετίρε και Θυμιάνης από πλευράς ελληνικής ομάδας.
Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν πιάσει… Λιμάνι (vids)
Τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους» σημείωσαν οι Δημήτρης Χατσίδης με βολίδα στο 32′ για το 1-1, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 59′ για την ανατροπή και Τάισον στο 74′ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ για το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Κύπριοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ιβάνοβιτς στο 17′ και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ιωάννου στο 61′.
Η ΑΕΚ Λάρνακας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξε τοσκορ στο 17’ με τον Ιβάνοβιτς. Ο Λαγιουνί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιβάνοβιτς,ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, εκτέλεσε τον Τσιφτσή για το 1-0 τηςκυπριακής ομάδας.
Στο 24’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Πέλκα, αλλά η μπάλα έφυγεπάνω από την εστία του Μούφτσιτς. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος του Βορράέφτασε στην ισοφάριση με τον Χατσίδη. Ο νεαρός έκανε βρήκε χώρο έξω από τημεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, πουήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο 59’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στην ανατροπή με τονΓερεμέγεφ. Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα, ο Χατσίδης σούταρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚΛάρνακας απέκρουσε, αλλά ο Σουηδός επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το2-1 για τον ΠΑΟΚ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, οι Κύπριοι ισοφάρισαν σε 2-2 με κεφαλιάτου Ιωάννου.
Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Τάισον στο 74’ με υπέροχη απευθείαςεκτέλεση φάουλ, με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου του Βορρά να σκοράρεικαι να δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ, που έκανε το 3/3 στα φιλικά επί ολλανδικούεδάφους.
Eπόμενο φιλικό για τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο (11/7), όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Τβέντε σε δύο 90λεπτα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: Τσιφτσής(64′ Μοναστηρλής), Γκόμες(64′ Ντούνγκα), Μιχαηλίδης(64′ Κοσίδης), Ελουστόντο(64′ Μπαταούλας), Λύρατζης(64′ Κένι), Τσοπούρογλου(46′ Καμαρά), Ζαφείρης(64′ Τέιλορ), Πέλκας(64΄Κωνσταντέλιας), Μπέρδος(17′ Χατσίδης -70′ Τάισον), Ζίβκοβιτς(64′ Μπάλντε), Γερεμέγεφ(64′ Μύθου)
ΑΕΚ Λάρνακας: Μούφτιτς(46′ Δημητρίου), Μιλίσεβιτς, Φαν Ντερ Χορν(46′ Αδώνη), Πηλέας(46′ Γκουρφίνκελ), Μιραμόν(46΄Ιωάννου), Λέντες(46΄Ρέπας), Κυριάκου(46′ Πάνκοβ), Ναούμ, Λαγιουνί(46΄Ισκιέρδο), Ιβάνοβιτς(46′ Ρούμπιο), Μπάγιτς(46′ Αναστασίου)



















