Πέθανε ο Τζακ Τσάρλτον (pic&vids)

Πέθανε ο Τζακ Τσάρλτον (pic&vids)

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ο «θρύλος» της Λιντς και της Αγγλίας, Τζακ Τσάρλτον.

Ο Τζακ Τσάρλτον άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους «θρύλους» της Λιντς αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ θεωρείται για ένα από καλύτερα στόπερ στην ιστορία της χώρας. Μαζί με τον μικρό του αδερφό, Μπόμπι, έγραψαν ιστορία με την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Βρετανός αμυντικός αγωνίστηκε σε 773 παιχνίδια με την φανέλα της Λιντς σε ένα διάστημα 23 χρόνων (από τοπ 1952 μέχρι το 1973). Ταυτόχρονα, ήταν 35 φορές διεθνής με την Αγγλία, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1966. Ακόμα, παρά την θέση του, είναι ο ένατος σκόρερ στην ιστορία των «λευκών» με 96 τέρματα. Ακόμα, υπήρξε και ως προπονητής, με μεγαλύτερη επιτυχία, η δεκαετία 1986- 1996, όταν οδήγησε την εθνικής Ιρλανδίας στα τελικά δύο Μουντιάλ και ενός EURO.

Εκτός από το ρεκόρ συμμετοχών, ο Τσάρλτον κατέκτησε από ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, FA Cup, Charity Shield, League Cup αλλά και δύο Inter-Cities Fairs Cup. Μάλιστα, ως προπονητής, αναδείχθηκε κορυφαίος Άγγλος προπονητής της χρονιάς, το 1974. O «Big Jack» φόρουσε μόνιμα τον αριθμό «5» ενώ ήταν βασικός στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Δυτική Γερμανία, όπου οι Άγγλοι νίκησαν με 4-2 στην παράταση. Αυτός είναι και ο τελευταίος τίτλος των «λιονταριών» σε μεγάλη διοργάνωση, μέχρι σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ