Ο Σωκράτης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά Κύπελλο Αγγλίας (pics)

Ο Σωκράτης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά Κύπελλο Αγγλίας (pics)

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε το Κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να σηκώσει αυτό το τρόπαιο.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από χθες (1/8) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας.

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Τσέλσι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και πανηγύρισε το 14ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της. Ο Έλληνας αμυντικός πέρασε στο παιχνίδι στο 88ο λεπτό και έτσι έγραψε ιστορία.

Πήρε τον πρώτο του τίτλο με τους «κανονιέρηδες» και ταυτόχρονα έγινε και ο πρώτος Έλληνας παίκτης που καταφέρνει να κατακτήσει το FA Cup.

Ο Νίκος Νταμπίζας προσπάθησε ανεπιτυχώς δύο συνεχόμενες φορές με τη Νιουκάστλ (1998 και 1999), ενώ ο Χοσέ Χολέμπας με τη φανέλα της Γουότφορντ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (2019).

Ο 32χρονος αμυντικός έχει στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας με τη Μίλαν το 2011, ενώ έχει κατακτήσει επίσης ένα Κύπελλο Γερμανίας (2017) και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας (2013, 2014) με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας, ο Σωκράτης ανέβασε σε story στο Instagram μια φωτογραφία με το τρόπαιο, ενώ στο Facebook έγραψε «Το FA Cup είναι δικό μας».

Δείτε τις αναρτήσεις του παρακάτω:

THE FA CUP IS OURS💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Δημοσιεύτηκε από Sokratis Papastathopoulos στις Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ