Νότιγχαμ Φόρεστ : Τα δυο διαμαντάκια των 40 εκατ. (pics, vids)

Νότιγχαμ Φόρεστ : Τα δυο διαμαντάκια των 40 εκατ. (pics, vids)

Δυο από τα next best thing του αγγλικού ποδοσφαίρου βρίσκονται στην Νότιγχαμ και κοστολογούνται 40 εκατ. ευρώ.

H Νότιγχαμ Φόρεστ πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά στην Championship, ωστόσο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να μπει στα play-off ανόδου, τερματίζοντας στην 7η θέση, ισόβαθμη με την Σουόνσι.

Ωστόσο, αυτό το σοκ που υπέστη στο φινάλε του πρωταθλήματος δεν μπορεί να αναιρέσει την καλή δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η βρετανική ομάδα, με την άνοδο της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος να είναι θέμα χρόνου.

Η ομάδα του Σαμπρί Λαμούσι μπορεί να μην πήρε, λοιπόν, το εισιτήριο για τα play-off, ωστόσο είχε αρκετούς πρωταγωνιστές κατά την διάρκειας της χρονιάς. Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει και βρίσκονται ήδη στο μάτι αρκετών συλλόγων της Premier League είναι ο Μάτι Κας, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξί μπακ, αλλά και ο κεντρικός αμυντικός Τζό Γουόραλ.

Και οι δυο τους είναι γέννημα-θρέμμα της Νότιγχαμ, καθώς έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου και την φετινή χρονιά ήρθε η αγωνιστική αλλά χρηματιστηριακή τους εκτόξευση. Ήταν δυο από τα βαρόμετρα του συλλόγου την φετινή χρονιά, όντας αναντικατάστατοι στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Μάτι Κας, έγινε μέλος στην πρώτη ομάδα της Νότιγχαμ  το 2016, σε ηλικία 18 ετών και από νωρίς έδειξε τις ικανότητες του. Στην παρθενική του χρονιά (2016-2017) στην Championship πραγματοποίησε 28 συμμετοχές, έχοντας απολογισμό 3 ασίστ. Στο ίδιο μοτίβο ήταν και η επόμενη σεζόν, σημειώνοντας 23 εμφανίσεις (2 γκολ και 3 ασίστ), ενώ την τελευταία διετία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας , καθώς έχει μετρήσει 36 (2018-2019) και 42  (2019-2020) συμμετοχές.

Ο Κας είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου και η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Μέχρι το πρωτάθλημα της Championship σταματήσει λόγω του κορωνοϊού,  το Sky Sports τον είχε κατάτασσει μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του πρωταθλήματος. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός μέσος,  έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου μπακ. Εφεση στο επιθετικό παιχνίδι, ταχύτητα  αλλά και συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα. Την φετινή χρονιά, η συνεργασία του με τον Τζον Λόλι ήταν εξαιρετική, δημιουργώντας έτσι ένα από τα επικίνδυνα δίδυμα της Championship, με τον ίδιο να έχει απολογισμό 3 τέρματα και 5 ασίστ.

Όπως είναι λογικό, οι ικανότητες  του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από συλλόγους της Premier League, και σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει καταθέσει πρόταση 11 εκατ. ευρώ στην Νότιγχαμ για την απόκτηση του. Η απάντηση της ήταν αρνητική, ενώ την περίπτωση του την παρακολουθούν και οι Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον, ενώ και η Τσέλσι τον έχει τοποθετήσει στην μεταγραφική της λίστα.

Το συμβόλαιο του Κας με την Νότιγχαμ λήγει το καλοκαίρι του 2023 και η ομάδα του Λαμουσί έχει κοστολογήσει την αξία του παίκτη στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ αρκετοί έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα θα κληθεί από τον Σάουθγκεϊτ στην Εθνική Αγγλίας.

Από την άλλη ο Τζο Γουόραλ, o οποίος είναι γεννημένος στο Νότιγχαμ είναι και αυτός ένα από τα next best thing του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Άγγλος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του συλλόγου. Πραγματοποίησε δυο γεμάτες σεζόν με την Φόρεστ (2016-2017, 21 συμμετοχές) (2017-2018, 32 συμμετοχές), ενώ την προηγούμενη χρονιά (2018-2019) εστάλη στην Ρειντζερς. Εκεί πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής (34 συμμετοχές) υπό τις οδηγίες του Στίβεν Τζέραρντ, έπαιξε στο Europa League (4 εμφανίσεις) και φέτος επέστρεψε στην Νότιγχαμ για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Λαμουσί πίστεψε στις ικανότητες του, καθώς του έδωσε φανέλα βασικού από την αρχή. Αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, έχοντας εξαιρετική παρουσία. Ενώ είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Μαζί με τον Κας, ο Γουόραλ ήταν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Νότιγχαμ στο πρωτάθλημα. Από τους ακρωγονιαίους λίθους της αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ένα μείγμα από σκληράδα και ισορροπία.

Οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και ήδη, ο Γουόραλ βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα αρκετών ομάδων της Premier League, με την Λέστερ να έχει κάνει κρούση στην Νότιγχαμ για την απόκτηση, με τις Αλεπούδες να βλέπουν στο πρόσωπο του τον νέο… Μαγκουάϊρ. Πέρα από την ομάδα του Ρότζερς, ο 23άχρονος άσος είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο και της Γουέστ Μπρόμιτς, η οποία την επόμενη χρόνια θα αγωνίζεται στην Premier League.

Στην Νότιγχαμ τον θεωρούν την περίπτωση του παρόμοια με εκείνη του Κας. Ένας project το οποίο έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, το οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε οποιαδήποτε ομάδα της Premier League. Η βρετανική ομάδα πιστεύει αρκετά σε εκείνον και κοστολογεί την αξία του στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ