Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πήρε χαρτάκι και ο... λαλάκης. Συνηθισμένος χρόνια.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Μπρέντφορντ – Φούλαμ : Τελικός ανόδου με έπαθλο πάνω 200 εκατ. ευρώ!

Μπρέντφορντ και Φούλαμ συγκρούονται στο Γουέμπλεϊ στον τελικό ανόδου της Championship, με τον νικητή πέρα από το εισιτήριο για την Premier League να καρπώνεται πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Μπρέντφορντ – Φούλαμ : Τελικός ανόδου με έπαθλο πάνω 200 εκατ. ευρώ! | to10.gr

Η Μπρέντφορντ ενδέχεται να εξασφαλίσει περίπου 160 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. 178 εκατομμύρια ευρώ) σε πρόσθετα έσοδα και σε διάστημα τριών ετών, εάν απόψε (21:45) νικήσει τη Φούλαμ στον τελικό των playoffs της Championship και «σφραγίσει» την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, ανέφερε η Deloitte.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπολογίζεται, ότι 85 εκατομμύρια λίρες αυτού του ποσού, θα προέλθουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και 75 εκατομμύρια λίρες από τα λεγόμενα «parachute payments» κατά τη διάρκεια των σεζόν 2021-22 και 2022-23, εάν η Μπρέντφορντ υποβιβασθεί μετά από μόλις μια σεζόν στην Premier League.

Εάν η Μπρέντφορντ αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, τα πρόσθετα έσοδά της θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 265 εκατομμύρια λίρες (περίπου 294 εκατομμύρια ευρώ) για πέντε χρόνια, ανέφερε η Deloitte.

Η Φούλαμ από την πλευρά της, εάν επικρατήσει στον τελικό, ενδέχεται να εισπράξει περίπου 135 εκατομμύρια λίρες (150 εκατομμυρια ευρώ) σε διάστημα τριών ετών, με το μειωμένο ποσό -σε σχέση με την Μπρέντφορντ- να αιτιολογείται από το γεγονός ότι εξακολουθεί να λαμβάνει «parachute payments» μετά τον υποβιβασμό της από την Premier League το 2019.

«Δεδομένου του πρόσφατου αντίκτυπου από την COVID-19, είναι πιθανό ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του προβιβασμού θα γίνει καλύτερα δεκτός από ποτέ», δήλωσε ο Τιμ Μπριτζ, διευθυντής του Deloitte’s Sports Business Group.

«Τα αυξημένα έσοδα, παρέχουν στους συλλόγους το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν εντός και εκτός γηπέδου. Ο προβιβασμός στην Premier League παρέχει στους συλλόγους τούς οικονομικούς πόρους για να κάνουν στρατηγικές επενδύσεις» κατέληξε.