Μία πόλη, δύο ομάδες : Ο Γουίλιαν και οι υπόλοιποι (pics)

Μία πόλη, δύο ομάδες : Ο Γουίλιαν και οι υπόλοιποι (pics)

Με αφορμή τη συμφωνία της Άρσεναλ με τον Γουίλιαν, το «to10.gr» θυμάται τους παίκτες που έχουν φορέσει τόσο τη φανέλα των «Κανονιέρηδων» όσο και εκείνη της Τσέλσι.

Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε μία σπουδαία κίνηση ενόψει της νέας σεζόν, αποκτώντας τον Γουίλιαν ως ελεύθερο από την… μισητή Τσέλσι. Ο Βραζιλιάνος θα γίνει ο 11ος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται και στις δύο ομάδες του Λονδίνου στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γουίλιαν ανήκε στην Τσέλσι από το 2013, όταν οι «Μπλε» τον απέκτησαν από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών. Έπειτα από επτά σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ήρθε η ώρα να πάει στην Άρσεναλ, της οποίας τη φανέλα θα φορά για τα επόμενα τρία χρόνια. Ποιοι είναι όμως οι υπόλοιποι δέκα ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στα δύο αυτά κλαμπ της πρωτεύουσας του Μεγάλου Νησιού;

Σεσκ Φάμπρεγας: Ο Ισπανός «πλεϊμέικερ» ταξίδεψε στην Αγγλία ως έφηβος για λογαριασμό της Άρσεναλ στην οποία αγωνίστηκε έντεκα ολόκληρες σεζόν, πριν φύγει ξανά για την πατρίδα του και τη Μπαρτσελόνα το 2011. Επέστρεψε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη τρία χρόνια αργότερα για να διαπρέψει με την Τσέλσι, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα σε τέσσερις σεζόν. Πέρυσι, αποχώρησε από τους «Μπλε» και πήγε στο Μονακό, εκεί όπου συνάντησε έναν παλιό γνώριμο, τον Τιερί Ανρί.

Ολιβιέ Ζιρού: Πέντε χρόνια «Κανονιέρης» και από το 2018 μέχρι σήμερα στην Τσέλσι. Ως παίκτης της Άρσεναλ, ο Γάλλος στράικερ αναδείχθηκε τρεις φορές κυπελλούχος Αγγλίας, ενώ σε 180 συμμετοχές με τα «κόκκινα» πέτυχε 73 γκολ. Πλέον, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Νότια προάστια του Λονδίνου και στον Φρανκ Λάμπαρντ. Για μεγάλο διάστημα αποτελούσε δεύτερη επιλογή για τον προπονητή του, ωστόσο μετά την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ… έβγαλε φωτιές και με οκτώ δικά του τέρματα έστειλε την Τσέλσι στο επόμενο Champions League.

Πετρ Τσεχ: Ο Τσέχος τερματοφύλακας «σπατάλησε» 15 χρόνια στο Νησί αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Τσέλσι και Άρσεναλ αντίστοιχα. Τα έντεκα από αυτά, τα πέρασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (333 συμμετοχές), ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα στο «Έμιρεϊτς» συμπληρώνοντας τη θητεία του με 110 εμφανίσεις. Ως παλαίμαχος πλέον, ανήκει και πάλι στην Τσέλσι σε άλλο πόστο.

Άσλεϊ Κόουλ: Έπαιζε για λογαριασμό της Άρσεναλ από τα «τσικό» της ομάδας. Κατέκτησε ως «Κανονιέρης» δύο Πρέμιερ Λιγκ, τρία FA Cup, ενώ πήρε μέρος και σε τελικό Champions League, λίγους μήνες πριν φύγει με προορισμό την Τσέλσι. Με τους «Μπλε», ο σκληροτράχηλος αριστερός οπισθοφύλακας, πήρε (σχεδόν) τα πάντα. Ένα πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ, ενώ επίσης αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Μία στο Europa League και μία στο Champions League.

Νίκολας Ανελκά: Το τότε «αστέρι» του γαλλικού ποδοσφαίρου, ανακαλύφθηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τον πήρε στην Άρσεναλ το 1997. Αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο «Χάιμπουρι» πριν κάνει ένα μεγάλο «διάλειμμα» από την Αγγλία. Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ το 2008, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Τσέλσι, με την οποία πέτυχε 59 γκολ σε 125 συμμετοχές.

Γουίλιαμ Γκαλάς: Το όνομα του μπαίνει με αστερίσκο, αφού ο Γκαλάς έχει αγωνιστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες του Λονδίνου. Έπειτα από πέντε χρόνια σε κάθε μία από τις Άρσεναλ και Τσέλσι, αποφάσισε να παίξει και για την Τότεναμ (2010 – 2013).

Νταβίντ Λουίζ: Το πιο πρόσφατο Deal μεταξύ των δύο ομάδων είναι αυτό του Βραζιλιάνου αμυντικού. Τον ελάχιστο καιρό που βρίσκεται στην Άρσεναλ κατάφερε να κατακτήσει το FA Cup πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ με τη φανέλα της Τσέλσι… τα σάρωσε όλα. Πρέμιερ Λιγκ, Champions League, δις νικητής Europa League και επίσης δις FA Cup.

Εμανουέλ Πετίτ: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με καθεμία από τις ομάδες του Λονδίνου (1997-2000 Άρσεναλ, 2001-2004 Τσέλσι). Ενδιάμεσα, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, αλλά το πέρασμά του από τη Μπαρτσελόνα δεν ικανοποίησε τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου για να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια.

Γιόσι Μπεναγιούν: Ο επίδοξος Ισραηλινός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την Τσέλσι το 2010 έναντι 5,5 εκατομμυρίων λιρών. Οι φιλοδοξίες δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα της θητείας του στους «Μπλε», να αγωνίζεται ως δανεικός στην Άρσεναλ.

Λασανά Ντιαρά: Ελάχιστοι θα τον θυμούνται με τη φανέλα της Άρσεναλ. Υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ, αγωνίστηκε για μόλις πέντε μήνες. Νωρίτερα, το 2005 υπέγραψε για την Τσέλσι, στην οποία παρέμεινε για τα επόμενα δύο χρόνια, πραγματοποιώντας 31 συμμετοχές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ