Φούλαμ – Άρσεναλ 0-3 (vids)

Φούλαμ – Άρσεναλ 0-3 (vids)

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με μπροστάρη τον Γουίλιαν, πήρε το «διπλό» μέσα στην έδρα της Φούλαμ και ξεκίνησε νικηφόρα το φετινό πρωτάθλημα.

Η Άρσεναλ μπήκε με το «δεξί» στην νέα σεζόν της Premier League, καθώς επικράτησε με 3-0 επί της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν εμφανώς καλύτερη από τους γηπεδούχους και πήρε δίκαιο το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Γουίλιαν, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ και ενώ είχε συμμετοχή και στο ένα γκολ. Τέλος, δίχτυα για τους «κανονιέρηδες», βρήκαν οι Λακαζέτ, Μαγκαλιάες και Ομπαμεγιάνγκ.

Οι νεοφώτιστοι μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να σκοράρουν πρώτοι. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν, καθώς ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες έκανε την πρώτη του «γκάφα» με την Άρσεναλ, ωστόσο ο Λένο απέκρουσε. Τελικά οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που το κατάφεραν. Στο 9ο λεπτό, έπειτα από μία «καραμπόλα» στην περιοχή, Ο Γουίλιαν θα πλασάρει, ο Ροντάκ θα αποκρούσει αλλά ο Λακαζέτ θα τσιμπήσει την μπάλα και θα βάλει μπροστά στο σκορ του Λονδρέζους.

Στο 28ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έφτασε και πάλι κοντά στο παρθενικό του γκολ με την φανέλα της Άρσεναλ, με φάουλ κοντά στην περιοχή. Η εκτέλεσή του κατέληξε στο δοκάρι του τερματοφύλακα των «λευκών» και δεν πρόσφερε στην ομάδα του το δεύτερο τέρμα. Το πρώτο ημίχρονο δεν περιείχε άλλες αξιόλογες φάσεις, με τους δύο συλλόγους να περιορίζονται στην κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και δεν άφησαν την Φούλαμ να βρει ρυθμό. Τελικά, ο ποδοσφαιριστής που παραλίγο να γίνει μοιραίος, έγινε… ωραίος. Ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν και σκόραρε το πρώτο του γκολ μετά χρώματα της Άρσεναλ, στο ντεμπούτο του.

Το συγκεκριμένο τέρμα αποδιοργάνωσε τους νεοφώτιστους και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Για ακόμη μία φορά, πρωταγωνιστής ήταν ο Γουίλιαν, ο οποίος μοίρασε ακόμη μία ασίστ.

Αυτή την φορά, βρήκε τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκαμπονέζος επιθετικός έγραψε το 3-0 στο 57ο λεπτό, με ένα υποδειγματικό πλασέ. Φυσικά το τέρμα του, ήταν μία ακόμα απόδειξη της πίεσης των «κανονιέρηδων» για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να φεύγει από το «Κρέιβεν Κότατζ» με το τρίποντο και να ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Φούλαμ κατάλαβε ότι έχει αρκετά θέματα να λύσει στο ρόστερ της, αν θέλει να μην επαναλάβει την πορεία πριν από δύο χρόνια.

ΦΟΥΛΑΜ: Ροντάκ, Οντόι, Ριμ, Έκτορ, Μπράιαν, Κέρνεϊ, Ριντ, Κεμπανό (63’ Ανγκισά), Ονομά (75’ Ριντ), Καβαλέιρο, Καμαρά (63’ Μίτροβιτς)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τζάκα (79’ Θεμπάγιος), Τίρνεϊ, Μέιτλαντ Νάιλς, Ελνενί, Γουίλιαν (76’ Πεπέ), Λακαζέτ (87’ Ενκετιά), Ομπαμεγιάνγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ