Λίβερπουλ – Λιντς 4-3 (vids)

Λίβερπουλ – Λιντς 4-3 (vids)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 4-3 της Λιντς στο «Άνφιλντ» σε ένα φοβερό ματς και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League.

Νικηφόρο ξεκίνημα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο για τη Λίβερπουλ στη φετινή Premier League.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας νίκησε 4-3 τη Λιντς στο «Άνφιλντ» στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος σε ένα ματς που είχε καταιγιστική εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό, έμεινε εκτός αποστολής.

Σε ένα… τρελό πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Κοχ και από το σημείο του πέναλτι ο Αιγύπτιος έκανε το 1-0.

Η απάντηση από τους νεοφώτιστους ήρθε άμεσα. Ο Χάρισον κατέβασε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Άλισον για το 1-1 στο 12ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο παιχνίδι. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Φαν Ντάικ ανενόχλητος στον αέρα με τρομερή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ωστόσο, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα βρήκε ξανά τη λύση. Ο Φαν Ντάικ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, κάνοντας λάθος στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Μπάμφορντ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 30ό λεπτό.

Οι «κόκκινοι», όμως, πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, ο οποίος με φοβερό σουτ από τα δεξιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μεσλιέρ, κάνοντας το 3-2 στο 33ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μεσλιέρ να μπλοκάρει το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 49ο λεπτό. Ωστόσο, η Λιντς άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν στην επίθεση και ο Κλιχ με ωραίο τελείωμα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το 3-3 στο 66ο λεπτό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σκόραρε στο 79ο λεπτό με τον Φαν Ντάικ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Κέρτις Τζόουνς στην αρχή της φάσης.

Η Λίβερπουλ συνέχισε την πίεση, έχασε ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με Βαϊνάλντουμ και Φιρμίνο και τελικά βρήκε τη λύτρωση για ακόμη μια φορά με τον Σαλάχ.

Ο Φαμπίνιο κέρδισε πέναλτι και ο Αιγύπτιος από τα έντεκα βήματα διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στο 88ο λεπτό, πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (58’ Φαμπίνιο), Χέντερσον (66’ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Λιντς: Μέλιερ, Άιλινγκ, Κοχ, Στρουκ, Ντάλας, Φίλιπς, Κόστα, Ερνάντεθ (62’ Ρόμπερτς), Κλιχ (81’ Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ (62’ Ροντρίγκο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ