Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Η Μπράιτον είχε πέντε δοκάρια, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, όμως το «ψυχρό» αίμα του Μπρούνο Φερνάντες έδωσε το πρώτο τρίποντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την φετινή σεζόν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κακή όμως χάρη στο «ψυχρό» αίμα του Μπρούνο Φερνάντες πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Με την Μπράιτον να πετυχαίνει πέντε φορές (!) το δοκάρι του Ντε Χεά και τον Πορτογάλο να εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βούλα στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τους τρεις βαθμούς.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, ωστόσο στο 9ο λεπτό, η Μπράιτον έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, ο Λεάντρο Τροσάρ σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής και τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, ο ρυθμός των δύο ομάδων έπεσε. Καμία από τις δύο δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον τερματοφύλακα της άλλης μέχρι το 21ο λεπτό. Τότε, ο Λέαντρο Τροσάρ βρέθηκε στην ίδια θέση με την φάση του 9ου λεπτού, με την διαφορά να είναι ότι το σουτ του χτύπησε το δεξί δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο.

Στο ημίωρο του παιχνιδιού, οι «γλάροι» έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και γύρισμα του Μαουπάι, η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Βέμπστερ, κατέληξε για στο δοκάρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο 39ο λεπτό, η πίεση της Μπράιτον έπιασε τόπο. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον ταλαντούχο Τάρικ Λάμπτι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Νιλ Μαουπάι ανέλαβε την εκτέλεση και με στυλ αλά πανένκα νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Η απάντηση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν άμεση. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, η εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες κατέληξε στον Μάτιτς, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας. Εκεί, ο Χάρι Μαγκουάιρ έβαλε την προβολή και έφερε το ματς στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 55ο λεπτο, ο Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της φετινής Premier League και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Σόλσκιερ. Συγκεκριμένα, έπειτα από μπαλιά του Μπρούνο Φερνάντες, ο Βρετανός επιθετικός έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μπράιτον και σημείωσε το 1-2.

Οι «γλάροι» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο για ακόμη μία φορά τράνταξε το δοκάρι. Ο Μαουπάι έδωσε στον ξεμαρκάριστο Μαρτς, ο οποίος με αριστερό σουτ βρει την δεξιά δοκό του Ισπανού τερματοφύλακα.

Η Μπράιτον βρήκε και για πέμπτη φορά δοκάρι στο παιχνίδι (!), με τον Λεάντρο Τροσάρ. Ο Βέλγος υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή με δυνατό αριστερό σουτ θα δει τον Ντε Χέα να ευχαριστεί την δοκό του.

Η ισοφάριση ωστόσο, ήρθε στο 94ο λεπτό. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μαρτς έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 2-2. Όλα έδειχναν, μάλιστα, ότι αυτό θα ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, ο Μαουπάι έκανε χέρι εντός περιοχής και έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Η εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με απίστευτη ψυχραιμία, ευστόχησε στο 100ο λεπτό και έδωσε το πρώτο τρίποντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεπέρασαν την εντός έδρας ήττα από την Κρίσταλ Πάλας την περασμένη αγωνιστική και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Premier League. Από την άλλη, η Μπράιτον δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό και παρέμεινε στους τρεις.

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (74’ Γκρος), Αλζάτ, Μαρτς, Τροσάρντ, Κόνολι (Γιάναμπακς), Μοπέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά (66’ Φρεντ), Μάτιτς, Γκρίνγουντ (83’ Μπέιλι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (87’ Φαν Ντε Μπέεκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ