Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Ματσάρα στο Έλαντ Ρόουντ με την Μάντσεστερ Σίτι μένει στο 1-1 με την Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, με τους Πολίτες να πετάνε άλλους δυο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Ένα παιχνίδι αντάξιο των δυο σπουδαίων προσωπικοτήτων που ήταν στους πάγκους πρόσφεραν Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι. Στην ματσάρα του Έλαντ Ρόουντ η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League έμεινε στο 1-1, πετώντας ακόμα δυο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε και πάλι νωρίς στο παιχνίδι χάρη στο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι νεοφώτιστοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισαν με τον Ροντρίγκο και άντεξαν στην πίεση των Πολιτών, με αποτέλεσμα το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Η σφαλιάρα από την Λέστερ δεν έγινε μάθημα στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες προβλημάτισαν και πάλι με την απόδοση τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Θα μπορούσαν να είχαν χάσει ακόμα και το παιχνίδι αν δεν υπήρχε ο Έντερσον, με την Λιντς να κάνει άλλη μια σπουδαία εμφάνιση. Μετά την πρεμιέρα κόντρα στην Λίβερπουλ, απέδειξε σε ακόμα ένα ματς ότι είναι σκληρό καρύδι. Με την επιστροφή της στην Premier League μετά από 16 χρόνια να γίνεται από πολύ νωρίς αισθητή.

Στα του παιχνιδιού η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε νωρίς με το πόδι στο γκάζι. Απείλησε με φάουλ του Ντε Μπρόινε μόλις στο 3ο λεπτό, άνοιξε το σκορ με τον Στέρλινγκ 17΄ και φαινόταν ότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τελευταίο τέταρτο όμως, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 37’ όταν ο Γουόκερ έβαλε καθοριστική κόντρα στον Μπάμφορντ και στις καθυστερήσεις ύστερα από γκάφα του Μεντί, ο Εντερσον έσωσε στο τετ-α-τετ με τον Αϊλιν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Λιντς ήταν μπροστά και πίεζε το γκολ της ισοφάρισης. Εν τέλει το κατάφεραν με τον Ροντρίγκο (56΄), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση μέσα στην περιοχή της Σίτι και έκανε το 1-1. Ακριβώς 10 λεπτά αργότερα πάλι από κεφαλιά του Ρονρίγκο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι Από εκεί και πέρα οι Πολίτες πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος του Μπερνάντο Σίλβα της άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο. Η Σίτι πίεσε ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να κερδίσει σε τετ α τετ δυο φορές τον Μεσλιέμε. Με την Λιντς να αντέχει μέχρι τέλους. Πλέον η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στο -8 από την κορυφή.

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μεσλιέ, Κοχ, Αίλινγκ, Κούπερ, Φίλιπς, Κόστα, Κλιτς (77’ Ντέιβις), Ντάλας, Αλιόσκι (45’ Ποβέδα-Οκάμπο), Μπάμφορντ, Ρόμπερτς (56’)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ρουμπέν Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί (71’ Ακε), Γουόκερ, Ρόδρι, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Φεράν Τόρες (65’ Μπ. Σίλβα), Μαχρέζ (77’ Φερναντίνιο), Στέρλινγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ