Άγγλος διαιτητής εκθέτει τον Κλάτενμπεργκ: «Οι γραμμές είναι χειροκίνητες, ο άνθρωπος αποφασίζει»

Άγγλος διαιτητής εκθέτει τον Κλάτενμπεργκ: «Οι γραμμές είναι χειροκίνητες, ο άνθρωπος αποφασίζει»

Ο πρώην διαιτητής της Premier League, Μαρκ Χάλσεϊ διαψεύδει και εκθέτει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που είπε ότι ένα... μηχάνημα αποφασίζει το οφσάιντ σε κάθε φάση και δηλώνει ότι τις γραμμές τις τοποθετούν άνθρωποι, οι οποίοι παίρνουν και τις αποφάσεις, όπως συνέβη στο Έβερτον - Λίβερπουλ

Τη στιγμή που ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ βγήκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου και δήλωσε με περίσσια ευκολία πως στο τέλος της κάθε φάσης το μηχάνημα είναι αυτό που την κρίνει και όχι ο άνθρωπος, έρχεται ακόμα ένας πρώην διαιτητής της Premier League για να τον διαψεύσει. Και να δηλώσει ότι οι γραμμές τραβιούνται από ανθρώπινο χέρι.

Με αφορμή το Έβερτον – Λίβερπουλ, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία για τα λάθη του VAR σε δύο περιπτώσεις, ο Μαρκ Χάλσεϊ, πρώην διαιτητής της Premier League, μίλησε σε αγγλικό Μέσο και τόνισε πως οι διαιτητές έκαναν λάθη με τις αποφάσεις τους. Παράλληλα, μίλησε για το VAR και τις περιπτώσεις του οφσάιντ, λέγοντας πως εκείνοι που βρίσκονται στο VAR μπορούν να βάλουν τις γραμμές οπουδήποτε. Τονίζοντας ότι αυτές οι γραμμές δεν αποτελούν 100% εγγυημένα σωστή απόφαση.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι γραμμές δεν είναι 100% έγκυρες. Ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να δούμε πολλά πράγματα. Πότε έφυγε η μπάλα απ’ το πόδι; Ο παίκτης που είναι ο αποδέκτης κινήθηκε αμέσως μετά την πάσα; Ή ακριβώς όταν έφυγε αυτή; Οι διαιτητές τοποθετούν με το χέρι τις γραμμές, άρα δεν μπορεί να είναι 100% σίγουροι σε μια τέτοια κατάσταση», είπε ο Χάλσεϊ, ο οποίος εκθέτει και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ που μιλάει για μηχανήματα και αποφάσεις αυτών.

Επιπλέον,  ο πρώην διαιτητής της Premier League έκανε λόγο για καθυστέρηση του αγώνα και για καταστάσεις που έχουμε απόφαση έπειτα από πολύ ώρα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες για το αν είναι σωστές.

«Όταν σου παίρνει τόση ώρα για να ελέγξεις μια φάση, επιβραδύνεις τα πράγματα. Τον ίδιο τον αγώνα. Κάνετε έλεγχο και ξανά έλεγχο και ξανά έλεγχο. Έτσι μπορείς να επιβραδύνεις κάτι και να το κάνεις να μοιάζει όπως εσύ θέλεις. Για μένα από το πρώτο ριπλέι πρέπει να υπάρχει απόφαση. Αν δεν μπορεί κάποιος να βγάλει απόφαση από το πρώτο ριπλέι και βάζει συνεχώς αλλού τις γραμμές, χάνετε ο στόχος και χάνετε και ο σκοπός του VAR».

Τι ακριβώς δήλωσε χθες, όμως, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Ακολουθεί το απόσπασμα των όσων είπε:

«Αυτό που υπάρχει είναι μία σύγχυση για τη χρήση του εργαλείου αυτού, του πώς οριοθετούνται οι γραμμές αυτές, οπότε θεώρησα ότι ίσως χρειάζεται να εκπαιδεύσω τον κόσμο πώς λειτουργούν ακριβές οι γραμμές. Πάντα υπεισέρχεται το ανθρώπινο στοιχείο, όμως στο τέλος η τεχνολογία είναι αυτή που αποφασίζει για το αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ