Μάρκους Ράσφορντ : Μεγάλος παίκτης… μεγαλύτερος άνθρωπος (pics, vids)

Μάρκους Ράσφορντ : Μεγάλος παίκτης… μεγαλύτερος άνθρωπος (pics, vids)

Τη μια μέρα σκοράρει στο Champions League κόντρα στη φιναλίστ και δίνει στην ομάδα του τη νίκη στις καθυστερήσεις και την άλλη επιτελεί το εξωαγωνιστικό έργο του που είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα του. Αυτός είναι ο... Σερ Μάρκους Ράσφορντ που έχει μπει στην καρδιά κάθε φιλάθλου και όχι μόνο.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του σύγχρονου αγγλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Ο Μάρκους Ράσφορντ συστήθηκε στην ποδοσφαιρική κοινότητα στα 17 του, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Άγγλος επιθετικός έχει γράψει ιστορία, καθώς έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλες του τις παρθενικές εμφανίσεις που έχει δώσει στους θεσμούς που έχει αγωνιστεί. Premier League, Europa League, FA Cup, Champions League, League Cup και με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Γκολ με το τσουβάλι που τον έχουν φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα, με το τελευταίο του απέναντι στην Παρί στην Πόλη του Φωτός να δίνει ένα σπουδαίο διπλό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη φιναλίστ του Champions League.

Το μεγαλύτερο του γκολ… το οποίο δύσκολα θα το ξεπεράσει σε όλα τα χρόνια που θα δίνει το παρών, το έχει πετύχει εκτός γηπέδων… Από τον καιρό της καραντίνας μέχρι και σήμερα, ο 22χρονος παλεύει για τα παιδιά που πεινάνε και έχουν χάσει το δωρεάν γεύμα που τους έδινε το σχολείο. Ο κορωνοϊός έκλεισε τα σχολεία, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά που τρεφόντουσαν εκεί να χάσουν το γεύμα τους.

Ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» κατάφερε να «κερδίσει» ακόμη και την κυβέρνηση της χώρας, καθώς μετά από μεγάλη προσπάθεια του, ο Μπόρις Τζόνσον ανέτρεψε την αρχική απόφαση να κόψει τα γεύματα και εν τέλει συνέχισε τη δωρεάν σίτιση των παιδιών.

«Ως οικογένεια, στηριζόμασταν στα πρωινά γεύματα των ομάδων, στα δωρεάν γεύματα του σχολείου και στις ευγενικές δράσεις των γειτόνων και των προπονητών. Οι τράπεζες φαγητού και η κουζίνα αλληλεγγύης δεν ήταν άγνωστες για εμάς. Θυμάμαι πολύ καθαρά τις επισκέψεις μου στο Βόρειο Μουρ για να συγκεντρώσω το χριστουγεννιάτικο γεύμα μας κάθε χρόνο. Τώρα καταλαβαίνω πραγματικά τις τεράστιες θυσίες της μητέρας μου, η οποία με έστειλε να ζω σε σκάφη στην ηλικία των 11 ετών, απόφαση που καμία μητέρα δεν παίρνει ελαφρά την καρδία».

Ο Ράσφορντ ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη γνώμη μιας κυβέρνησης. Ένας τύπος που απλώς κλωτσάει μια μπάλα… κατάφερε να συμβάλλει σε ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα μιας χώρας. Μια νίκη την οποία πανηγύρισε με όλη του τη ψυχή.

«Δεν ξέρω τι να πω. Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, όταν είμαστε όλοι μαζί. Αυτή είναι η Αγγλία του 2020».

Ο Μάρκους Ράσφορντ δεν σταμάτησε προφανώς εκεί… Στα μέσα του Ιουνίου ανακοίνωσε πως μαζί με την οργάνωση FareShare κατάφεραν να μοιράσουν γεύματα σε 3 εκατ. ανθρώπους που πληγώθηκαν βαριά από την πανδημία.

Το έργο του ποδοσφαιριστή της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, καθώς ο ίδιος επιθυμεί να δίνονται τρόφιμα και εκτός των σχολείων. «Τα σχολικά γεύματα ήταν μία βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, πρέπει να σκεφτούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε οι άπορες οικογένειες να έχουν φαγητό και να μην υπάρχουν θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC.

Μάλιστα, το κίνημα του ήταν τόσο σημαντικό που τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Στα 22 του έγινε ο νεότερος αποδέκτης του σχετικού βραβείου, μπαίνοντας σε μια λίστα, στην οποία υπάρχουν ονόματα όπως του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ένας άνθρωπος που με τις πράξεις του έχει καταφέρει απολύτως λογικά να κερδίσει τον σεβασμό ακόμη και των «εχθρών» του.

«Τα παιδιά της πόλης μας θα επωφεληθούν λόγω των πράξεων ενός πρότυπου ζωής. Από τη Λίβερπουλ με αγάπη», ήταν το μήνυμα της Λίβερπουλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πρότυπο και είδωλο για κάθε μικρό ποδοσφαιριστή και άνθρωπο. Ο 22χρονος Μάρκους Ράσφορντ βάζει τα γυαλιά σε όλους τους «πρωτοποριακούς» της παγκόσμιας κοινότητας και συνεχίζει το έργο του καθημερινά. Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να αρνήθηκε να συνεχίσει την δωρεάν σίτιση μέχρι το Πάσχα, ωστόσο ο Ράσφορντ κατάφερε να κινητοποιήσει όλη την Αγγλία, με τον 22χρονο επιθετικό να ενημερώνει μέσα από τα social media για τους χώρους που δίνουν δωρεάν γεύματα σε όλη τη χώρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ