Ράφα Μπένιτεθ : 15 μέρες μεταγραφών, φτάνουν!

Ράφα Μπένιτεθ : 15 μέρες μεταγραφών, φτάνουν!

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, παρότι χρειάζεται άμεσα προσθήκες για να πετύχει την σωτηρία της ομάδας του, υποστηρίζει την μείωση της διάρκειας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Τον προβληματισμό του, αλλά κι ένα γενικευμένο σκεπτικισμό, για το κατά πόσο η χειμερινή μεταγραφική περίοδος λύνει περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα δημιουργεί, δημοσιοποίησε ο Ράφα Μπενίτεθ.

Κάπως καθυστερημένα, είναι η αλήθεια, πάντως, αφού την προσεχή Δευτέρα το «παράθυρο» της ενίσχυσης κλείνει, οριστικά, για τις ομάδες της Premier League.

Όμως στον Ίβηρα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είχε το θάρρος της γνώμης προβαίνοντας σε μια τοποθέτηση δίχως…μαλλιά στη γλώσσα και φιοριτούρες: πήγε κόντρα στο ρεύμα των «θέλω» των οπαδών (που ιντριγκάρονται από την προοπτική νέων προσώπων στους ποδοσφαιρικούς «θιάσους»), αλλά και στο αλισβερίσι, με πακτωλούς εκατομμυρίων, που συντηρεί την κάστα των μάνατζερς, η οποία λειτουργεί όχι πια παρασιτικά, αλλά ως κινητήρια δύναμη του μοντέρνου φούτμπολ.

Ενώ λοιπόν ο Ισπανός επιδιώκει να κλείσει τον επιθετικό της Φέγενοορντ, Νικολάϊ Γιόργκενσεν, αντί 16 εκ. λιρών, προκειμένου να σώσει τις «καρακάξες» (σ. στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη) κι έχει παράπονα από τον πρόεδρο Μάϊκ Άσλεϊ -που τον άφησε «ξεκρέμαστο» επικεντρώνοντας στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος αντί ν’ ασχοληθεί με την λίστα που του εγχείρισε την Πρωτοχρονιά- εξέφρασε την άποψη ότι η χειμερινή περίοδος πρέπει να περικοπεί κατά το ήμισυ: «Θα έπρεπε να είναι δύο εβδομάδες το πολύ. Είναι αρκετό διάστημα γιατί την 1η Γενάρη είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλες οι ομάδες δουλεύουν πάνω στις χειμερινές μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έχεις εντοπίσει τους στόχους και σε 15 μέρες μπορείς, εφόσον θέλεις, να τους αποκτήσεις».

Συμφώνησε με τον… Μουρίνιο!

Μάλιστα η πρόταση του δεν είναι ένα «πυροτέχνημα» που πέταξε προς άγραν επικεφαλίδων. Έχει καταθέσει την πρόταση του, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στα ευρωπαϊκά «φόρα»: «Το έχω πει παλιότερα και στην UEFA. Όταν ήμασταν στην Νιόν οι προπονητές (σ. στο ετήσιο φόρουμ που διοργανώνεται) και συζητούσαμε. Όλοι συμφωνούσαν. Ο Κλοπ, ο Βενγκέρ, ο Γκουαρντιόλα, ο Ζοσέ Μουρίνιο…» Κι ο Ίβηρας που είναι γνωστό ότι είναι «στα μαχαίρια» με τον Πορτογάλο, απ’ όταν ήταν στους πάγκους των Λίβερπουλ – Τσέλσι και κατόπιν τον διαδέχθηκε σ’ εκείνον της Ίντερ, αστειεύθηκε σχετικά: «Ε ναι λοιπόν, συμφωνήσαμε και σε κάτι. Αυτή τη φορά…»

Σε τι συμφώνησαν; «Νομίζω ότι πρέπει να μειώσουμε τη διάρκεια των χειμερινών μεταγραφών επειδή δεν έχουν νόημα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τους παίκτες που έχεις. Ότι μπορείς να τους υπολογίζεις γιατί γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγουν και φοβούνται μην τραυματιστούν και χάσουν την μεταγραφή».

Συν τοις άλλοις ο Μπενίτεθ ρίχνει «στο τραπέζι» την ιδέα οι μάνατζερς των ομάδων της Premier League κι οι παράγοντες τους να συγκεντρώνονται όλοι μαζί στον ίδιο χώρο (π.χ σε ένα ξενοδοχείο) και να διαπραγματεύονται επί τόπου τις μεταγραφές, για εξοικονόμηση χρόνου.

Πρακτική που ακολουθείται στην Ιταλία, όπως είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει κατά την παρουσία του στους πάγκους των Ίντερ και Νάπολι. Πάντως κι εκεί το χειμερινό μεταγραφικό «παράθυρο» παραμένει ανοικτό 31 μέρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ