Τσέλσι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-1

Τσέλσι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-1

Με τον Χακίμ Ζίγιες να κόβει και να ράβει, η Τσέλσι επικράτησε εύκολα με 4-1 απέναντι στη Σέφιλντ που προηγήθηκε και μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά από την κορυφή.

Με τον Χακίμ Ζίγιες να κόβει και να ράβει, η Τσέλσι επικράτησε εύκολα με 4-1 απέναντι στη Σέφιλντ που προηγήθηκε και μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά από την κορυφή. Έφεραν «τούμπα» το ματς σε εννιά λεπτά οι «μπλε».

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε την αναμέτρηση η Τσέλσι, η οποία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Οι «μπλε» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τον Ρις Τζέιμς να βγάζει μια άψογη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Ράμσντεϊλ δήλωσε «παρών» στο τελείωμα του Τσίλγουελ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα και την όρεξη, με τη Σέφιλντ να προσέχει κυρίως τα μετόπισθεν. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού όμως, η Σέφιλντ ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο ματς, μετ ον ΜακΓκόλντριγκ να κάνει ένα εξαιρετικό τακουνάκι και να ανοίγει το σκορ στο 9ο λεπτό για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να βάλει τέλος και στο απίθανο σερί του Μεντί, ο οποίος δέχτηκε γκολ μετά από 459 λεπτά!

Η Τσέλσι δεν πτοήθηκε, συνέχισε από εκεί που ήταν και ισοφάρισε μόλις 14 λεπτά αργότερα με τον Τάμι Έιμπραχαμ που πέτυχε το 4ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ζίγιες, Κόβασιτς και Τζέιμς κάνανε ό,τι θέλανε από την δεξιά πτέρυγα και λίγο έλειψε να έρθει και η ολική ανατροπή με τον Βέρνερ, ωστόσο το πλασέ του Γερμανού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βέρνερ, έκανε ο Τσίλγουελ. Ο αριστερός μπακ της Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε την απίθανη μπαλιά του Χακίμ Ζίγιες, φέρνοντας «τούμπα» το παιχνίδι στο 34ο λεπτό. Αυτό ήταν το 3ο γκολ του 23χρονου οπισθοφύλακα με τους Λονδρέζους.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι μπήκε και πάλι με το πόδι στο γκάζι. Ο Κόβασιτς λίγο έλειψε να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο το πλασέ του κόντραρε, κερδίζοντας ένα κόρνερ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια ευκαιρία, με τον Ράμσντεϊλ να σώζει ξανά τις «λεπίδες» σε σουτ του Έιμπραχαμ.

Όλο το παιχνίδι της Τσέλσι περνούσε από τα πόδια του «μάγου» Ζίγιγες, ο οποίος έφτασε και κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ίγκαν έβαλε το κεφάλι του στην μπάλα και κράτησε τη Σέφιλντ στο παιχνίδι.

Η Τσέλσι κατάφερε τελικά να «κλειδώσει» το «τρίποντο» με τον Τιάγκο Σίλβα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπλε» και τον Χακίμ Ζίγιες να μοιράζει ακόμη μία ασίστ. Τρία λεπτά αργότερα ο Τίμο Βέρνερ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, γράφοντας το 4-1 με ένα εξαιρετικό πλασέ.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν «αθόρυβα», με την Τσέλσι να προσθέτει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς και να μειώνει στον έναν πόντο τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για το ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στη Σίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ