Το ποδόσφαιρο τους ανήκει… (pics)

Το ποδόσφαιρο τους ανήκει… (pics)

Ο πρώτος έχει 18 βαθμούς. Και είναι η Λέστερ. Ο 15ος έχει 10 βαθμούς. Μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και διεκδίκηση του τίτλου. Σε οχτώ αγωνιστικές στην Premier League τα έχουμε δει όλα. Και σας τα παρουσιάζουμε.

Ποιος θα το έλεγε πως μετά από οχτώ αγωνιστικές στην Premier League, θα βλέπαμε στην κορυφή τη φοβερή και τρομερή Λέστερ, την Άστον Βίλα τρεις βαθμούς πιο κάτω με ένα παιχνίδι λιγότερο, την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ να έχει φάει ήδη τα μισά γκολ από όσα είχε δεχτεί πέρσι και τη Μάντσεστερ Σίτι στη 10η θέση της βαθμολογίας…

Ε ναι λοιπόν, αυτή είναι η φετινή κούρσα της Premier League που μετά από οχτώ αγωνιστικές έχει καταφέρει να τρελάνει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε, όταν έχουμε στο πιάτο μας 30 αγωνιστικές ακόμη…

Πρώτη στη βαθμολογία η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς. Οι «αλεπούδες» θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την πρωταθλήτρια του 2016, ωστόσο αυτή η ομάδα είναι σαφώς καλύτερη από εκείνη. Γρήγορο και στοχευμένο ποδόσφαιρο, με τον Τζέιμι Βάρντι να πετάει για ακόμη μια σεζόν φωτιές μπροστά και να βρίσκεται ήδη στην κορυφή των σκόρερ και τον Μάντισον να δημιουργεί με «κλειστά» μάτια, με τον Ρότζερς να διαχειρίζεται άψογα τις απουσίες της ομάδας.

Ακολουθεί η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Μία ομάδα που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από τον Πορτογάλο που έδρασε έξυπνα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και δυνάμωσε όλες τις… αδυναμίες που είχε το ρόστερ χωρίς μάλιστα να κάνει θόρυβο. Κέιν και Σον μοιάζουν ασταμάτητοι, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει 7 γκολ και 8 ασίστ στις πρώτες οχτώ στροφές, ενώ ο Νοτιοκορεάτης έχει 8 γκολ και 2 ασίστ.

Χωρίς την τύχη με το μέρος της έχει ξεκινήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έκαναν το τρία στα τρία στην αρχή, ωστόσο μετά την απίθανη επτάρα από την Άστον Βίλα, όλα της πάνε λάθος… Ο Φαν Ντάικ εκτός με ρήξη χιαστού, ο Φαμπίνιο που κλήθηκε να καλύψει το κενό επίσης εκτός για ένα χρονικό διάστημα, ενώ και ο Αλεξάντερ Άρνολντ βγήκε με αναγκαστική αλλαγή στο χθεσινό ντέρμπι με τη Σίτι. Η άμυνα περνάει ίσως τη χειρότερη της περίοδο από την ημέρα που ανέλαβε ο Κλοπ, έχοντας δεχτεί ήδη 16 γκολ, τα μισά δηλαδή από όσα είχε δεχτεί σε 38 αγώνες πέρσι. Η επίθεση ωστόσο παραμένει στα στάνταρ της και τη δεδομένη στιγμή είναι αυτή που την κρατάει κοντά στην κορυφή.

Μπορεί η «νέα» Τσέλσι των επτά μεταγραφών του Φρανκ Λάμπαρντ να μην ξεκίνησε ιδανικά, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Οι «μπλε» μπαίνουν στο break των Εθνικών με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς βρίσκονται μόλις στο -3 από την κορυφή, με τη ψυχολογία της ομάδας να είναι στα ύψη, προερχόμενη από τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Λονδρέζοι έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 20 γκολ ενεργητικό, ενώ ο Τιάγκο Σίλβα φέρεται να έχει «δέσει» την άμυνα, με την Τσέλσι να κατέχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 10 γκολ κατά.

Με μπροστάρη τον Τζακ Γκρίλις, η Άστον Βίλα συνεχίζει να ονειρεύεται! Οι «χωριάτες» κατάφεραν να περάσουν σαν σίφουνας και από το «Έμιρεϊτς», διαλύοντας με 3-0 την Άρσεναλ, μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. Μετά το χατ τρικ του Γουότκιντς στο εκκωφαντικό 7-2 με τη Λίβερπουλ, ο Άγγλος στράικερ πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην ομάδα που υποστήριζε στα παιδικά του χρόνια και χάρισε ένα σπουδαίο διπλό στην Άστον Βίλα που μετά από πάρα πολλά χρόνια κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Η Έβερτον του Αντσελότι έδωσε εξαιρετικά δείγματα στις πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο μετά το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ δείχνει «ντεφορμέ»… Τα «ζαχαρωτά» πάντως παραμένουν σε τροχιά τετράδας, έχοντας μείνει μόλις στο -5 από τη Λέστερ. Ο Κάλβερτ Λιούιν παραμένει στην κορυφή των σκόρερ με 8 γκολ, με τον Χάμες και τον Άλαν να έχουν ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα. Ο Ιταλός τεχνικός θα πρέπει να βρει το «ξυπνητήρι» καθώς η Έβερτον έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια…

Κι όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στη 10η θέση! Η Μάντσεστερ Σίτι έχει «σκοντάψει» τέσσερις φορές μέχρι στιγμής, ωστόσο έχει καταφέρει με έναν περίεργο τρόπο να μείνει κοντά στην κορυφή. Οι «πολίτες» βρίσκονται έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, ωστόσο έχουν να δώσουν και ένα παιχνίδι ακόμη. Η σταθερότητα φαίνεται να λείπει τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο με τον Καταλανό στον πάγκο κανένας δεν μπορεί να επαναπαύεται…

11Η η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα που δείχνει να ψάχνει ακόμη την ταυτότητα της… Οι «κανονιέρηδες» έχουν επίσης 12 βαθμούς, ωστόσο προβληματίζουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχουν καταφέρει να σκοράρουν μόλις 9 γκολ σε όλα τα παιχνίδια. Ένας από τους καλύτερους playmaker της ομάδας, ο Οζίλ, έχει κοπεί για μη ποδοσφαιρικούς λόγους, την ώρα που οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να φτιάξουν φάση ούτε με αίτηση…

Σκωτσέζικο ντους περνάνε οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ξεκάθαρα η πιο ασταθής ομάδα του πρωταθλήματος με τα παιχνίδια της να το αποδεικνύουν συνεχώς. Χωρίς νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που έχει καταφέρει ωστόσο να πάρει μερικούς σημαντικούς βαθμούς, έχοντας μαζέψει 10 με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η πιο fun to watch ομάδα της Premier League, δεν είναι άλλη από τη Λιντς του Μπιέλσα. Η ομάδα του «loco» προσφέρει θέαμα κάθε εβδομάδα καθώς σε όσα παιχνίδια έχει εμπλακεί μέχρι στιγμής, έχουν μπει 31 γκολ, με τον Μπάμφορντ να «κλείνει» συνεχώς στόματα… Στη 15η θέση τα «παγώνια» με οχτώ βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Λέστερ. Ένα στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα πως παρακολουθούμε την πιο «τρελή» Premier League των τελευταίων ετών!

 

Βαθμολογία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ