Οι μικρές αγγλικές κατηγορίες ζητούν 250 εκ. ευρώ από την Premier League

Οι μικρές αγγλικές κατηγορίες ζητούν 250 εκ. ευρώ από την Premier League

Μία μεγάλη συζήτηση εξελίσσεται στο Νησί για ενδοποδοσφαιρική λύση στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι δραματικές στο αγγλικό ποδόσφαιρο και με την παρότρυνση της Κυβέρνησης, η Premier League τείνει χείρα σωτηρίας στις πιο μικρές κατηγορίες.

Η EFL, η Ένωση η οποία εκπροσωπεί τις διοργανώσεις Championship, League One και League Two, υπολόγισε ότι οι ομάδες των τριών κατηγοριών χρειάζονται 250 εκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος της σεζόν. Όχι για να παρατάξουν ανταγωνιστικά ρόστερ, αλλά για να αποφύγουν την πτώχευση.

Παρότι το ποσό είναι υψηλό, η Premier League είναι διατεθειμένη να το εγγυηθεί. Ωστόσο, η EFL διαφωνεί με τον τρόπο καταβολής: υπό τη μορφή δανείου. Η αντιπρόταση της Ένωσης είναι η εξής: Η Championship να λάβει το ποσό των 200 εκατομμυρίων λιρών ως δάνεια και άλλα 50 εκατομμύρια λίρες να δοθούν στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες ως δωρεά από τους «μεγάλους» του νησιού.

Προς το παρόν, η Premier League δεν συζητά την προοπτική και οι συζητήσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Βέβαια, η Κυβέρνηση πιέζει για ενδοποδοσφαιρική λύση ώστε να μην επιβαρυνθεί αυτή και όλα είναι ανοιχτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ