Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιμίκα

Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιμίκα

Ο Τσιμίκας έπαιξε και στα τρία ματς που έδωσε η Εθνική και επιστρέψει στο Μερσεϊσάιντ για να δώσει λύσεις στον Κλοπ και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής.

Η Εθνική ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League, που θα της έδινε την άνοδο στη League B, αλλά σίγουρα ο Κώστας Τσιμίκας επιστρέφει στην Αγγλία, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια που έδωσε η Εθνική μας ομάδα και δείχνει να βρίσκει ρυθμό, σε μια περίοδο μάλιστα που τον χρειάζεται ο Γιουργκεν Κλοπ, αφού ο Αντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε στο πρόσφατο παιχνίδι της Σκωτίας με την Σερβία για το Nations League.

Συγκεκριμένα, ο αριστερός μπακ της βρετανικής ομάδας αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο φιλικό που έδωσε η γαλανόλευκη με την Κύπρο (2-1), για 62 λεπτά στο παιχνίδι με την Μολδαβία στο Κισινάου (0-2) για το Nations League και ολόκληρο το 90άλεπτο στον χθεσινό αγώνα με την Σλοβενία (0-0). Τρία παιχνίδια, 197 λεπτά συμμετοχής για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Τσιμίκας μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις 98 λεπτά με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, έπαιξε 90 λεπτά στο ματς με την Λίνκολν για το Κύπελλο και 8 λεπτά στο παιχνίδι του Champions League με την Αταλάντα. Ο πενιχρός χρόνος συμμετοχής δεν του δίνει τη δυνατότητα να βρει ρυθμό και να δείξει την αξία του.

Τα τρία παιχνίδια με την εθνική ομάδα του έδωσαν τη δυνατότητα να βρει τα πατήματά του και να πάρει αυτοπεποίθηση, που θα τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο που έχει για να βρει μια θέση στην 11άδα της Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ένας σπουδαίος παίκτης και το απέδειξε με τις τρομερές εμφανίσεις που έκανε με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το μόνο που θέλει είναι χρόνο για να δείξει τις ικανότητές του και ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Σε αυτό που αγωνίζεται η Λίβερπουλ. Το επόμενο διάστημα ο διεθνής άσος θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πείσει τον Κλοπ ότι πρέπει να βρίσκεται στις επιλογές του. Ο τραυματισμός του Αντι Ρόμπερτσον μάλιστα θα τον βοηθήσει να βρει πιο εύκολα μια θέση στην 11άδα των πρωταθλητών Αγγλίας. Ο Σκωτσέζος μπακ μπορεί να μην τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της εθνικής του ομάδας με την Σερβία, παρόλα αυτά όπως αναφέρουν στη Μεγάλη Βρετανία, πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια που έχει να δώσει το επόμενο διάστημα η Λίβερπουλ.

Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να προφυλάξει τον Ρόμπερτσον από τα συνεχόμενα ματς και είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Κώστα Τσιμίκα στη βασική 11άδα των Reds, είτε στο παιχνίδι της Κυριακής με την Λέστερ (22/11) για την 9η αγωνιστική της Premier League, είτε στο παιχνίδι με την Αταλάντα για τους ομίλους του Champions League. Αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε ο Ελληνας μπακ, ο οποίος πλέον καλείται να την αρπάξει από τα μαλλιά και να αποδείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ