Ντε Μπρόινε : «Δεν ξέρω πια τους κανόνες, ειλικρινά»

Ντε Μπρόινε : «Δεν ξέρω πια τους κανόνες, ειλικρινά»

Αγανακτισμένος σχετικά με τους νέους κανόνες του χεριού στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο μέσος Μάντσεστερ Σίτι Κέβιν Ντε Μπρόιν είπε ότι οι συνεχείς αλλαγές στον κανόνα σχετικά με το χέρι τα τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει τους παίκτες στο γήπεδο να μπερδεύονται όταν οι αποφάσεις είναι εναντίον τους.

«Δεν ξέρω πια τους κανόνες, ειλικρινά. Σκέφτηκα ότι αν ήταν πάνω από το μπράτσο εδώ δεν είναι πια χέρι με την αλλαγή του νόμου», δήλωσε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι (αντιπάλου του Ολυμπιακού την Τετάρτη στους ομίλους του Champions League) Ντε Μπρόιν στο Sky Sports.

«Τι μπορούμε να πούμε, παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο για περίπου 12 χρόνια και τα πρώτα εννέα χρόνια δεν υπήρξαν αλλαγές στον κανόνα και τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν πολλά. Δεν ξέρω γιατί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο ωραίο παιχνίδι. Εκείνοι που κάνουν τους κανόνες θα πρέπει να είναι άνθρωποι από το παιχνίδι.»

Οι αμυντικοί δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες σχετικά με τον ακούσιο χειρισμό της μπάλας, με τους διαιτητές να θεωρούν ότι τα χέρια τους βρίσκονται σε «αφύσικες θέσεις», ακόμη και όταν είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η επαφή με την μπάλα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν ζήτησε από τη FIFA να αλλάξει τον κανόνα για το χέρι, λέγοντας ότι η τρέχουσα ερμηνεία οδήγησε σε άδικες αποφάσεις που προκάλεσαν «αυξανόμενη απογοήτευση και δυσφορία» στο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ