Φούλαμ – Έβερτον 2-3

Φούλαμ – Έβερτον 2-3

Η Έβερτον επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες και πήρε το «διπλό» στην έδρα της Φούλαμ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Ασταμάττητος ο Κάλβερτ-Λιούιν με δύο τέρματα.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Έβερτον, η οποία πήρε το «διπλό» στην έδρα της Φούλαμ (2-3), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αντσελότι μετά από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ ο Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν έφτασε τα 10 τέρματα σε εννιά συμμετοχές.

Η Έβερτον έδειξε από την αρχή πως είναι το φαβορί. Η πίεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού έφερε και το γρήγορο γκολ. Το λάθος στην άμυνα της Φούλαμ, μετατράπηκε σε τέρμα, όταν ο Ριτσάρλισον πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν, με αρκετή δόση τύχης, έκανε το 0-1 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Μπόμπι Ρίντ δεν μπόρεσε να εκτελέσει από κοντά τον Πίκφορντ.

Ωστόσο η ισοφάριση, ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης θα συνεργαστεί άψογα με τον Τομ Κέρνι και νικήσει τον Άγγλο πορτιέρο από κοντά για το 1-1. Αυτό, μάλιστα, είναι το δεύτερο γκολ του 27χρονου φορ στη Premier League.

Η Έβερτον από την πλευρά έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα, όμως ο Αρεολά θα χαλάσει την υπέροχη συνεργασία του Ριτσάρλισον με τον Κάλβερτ-Λιούιν. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα βρεθεί απέναντι από τον διεθνή πορτιέρο και εκείνος θα αποκρούσει την εκτέλεση του, κρατώντας το 1-1.

Τελικά, το τέρμα ήρθε και μάλιστα, με τρομερό τρόπο. Ο Ιβόμπι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Χάμες Ροντρίγκες και εκείνος με την σειρά του στον Ντιν. Ο νεαρός μπακ γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κάλβερτ-Λιούιν σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 10ο στη Premier League, στο 29ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, η Έβερτον έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η Φούλαμ είχε παραδοθεί στις ορέξεις της και η ομάδα του Αντσελότι έψαχνε και τρίτο τέρμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Τα κατάφερε, στο 35ο λεπτό, όταν ο Λούκας Ντιν μοίρασε ξανά ασίστ και αυτή τη φορά, ο Ντουκουρέ σημείωσε το 1-3, με καρφωτή κεφαλιά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ήταν επιβλητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αρεολά χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές διατηρώντας το 1-3 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Έβερτον να κρατάει τον ρυθμό.

Η πιο αξιόπιστη στιγμή, ήρθε στο 67ο λεπτό. Ο Μίτροβιτς ταλαιπώρησε την άμυνα της Έβερτον και κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι. Ο Καβαλέιρο ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο δεν κατάφερε να μειώσει καθώς γλίστρησε την ώρα που σούταρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αυτό το «καμπανάκι» της Φούλαμ στην Έβερτον δεν ήταν αρκετό. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας και κατάφερε να μειώσει για την ομάδα του σε 2-3, ξαναβάζωντας τους γηπεδούχους στο ματς.

Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη η Έβερτον χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει και να αμυνθεί συγκεντρωμένα στις επιθέσεις της Φούλαμ.

Το σκορ δεν άλλαξε και η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες), φτάνοντας τους 16 βαθμούς. Από την άλλη, η Φούλαμ παρέμεινε στους τέσσερις και ένα βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, συνεχίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα από την ημέρα που επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια».

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Άντερσεν, Ανταραμπιόγιο, Ρόμπινσον, Αΐνα, Κέρνι (58′ Μίτροβιτς), Καβαλέιρο, Λεμινά (69′ Ανγκουΐσα), Λούκμαν, Ριντ, Ντε Κόρντοβα Ριντ (58′ Λόφτους-Τσικ)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορν, Κιν, Ντίνι, Μίνα, Γκόντφρεϊ, Άλαν, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, Ριτσάρλισον (76′ Σίγκουρντσον), Κάλβερτ-Λιούιν, Χάμες (74′ Ντέιβις)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ