Σίτι σε κρίση… γύρισε στο 2009

Σίτι σε κρίση… γύρισε στο 2009

Οι Σίτιζενς του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τα πάνε καθόλου καλά στις φετινές επιδόσεις του στην Premier League.

Λίγο πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε 2-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο. Ήταν μία ήττα που άφησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στη 13η θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό 12 βαθμών μετά από 8 παιχνίδια.

Γενικότερα, η Σίτι δεν… πατάει γερά στο Νησί. Σε αντίθεση με το Champions League που έχει 3Χ3, η πρωταθλήτρια του 2019 δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή.

Η βαθμολογική συγκομιδή της Σίτι είναι η χαμηλότερη σε αυτή τη «στροφή» της Premier League μετά τη σεζόν 2008-2009. Στην απαρχή της περιόδου του Σεΐχη Μανσούρ από το Άμπου Ντάμπι, όταν ακόμα τα πετροδόλαρα δεν την είχαν μετατρέψει στην υπερδύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Άλλο ένα στατιστικό που δείχνει την κακή κατάσταση της Σίτι είναι η φτωχή παραγωγικότητα της στην Premier League. Δέκα γκολ σε οχτώ παιχνίδια η Σίτι έχει να παρουσιάσει από τη σεζόν 2006-2007, όταν το ρόστερ της είχε επιθετικούς κάτω του μετρίου…

Είναι προφανές ότι η φετινή συνταγή του Πεπ στην Αγγλία δεν πιάνει. Παρά τις φήμες για την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2013, εάν η Σίτι συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε η αραβική ιδιοκτησία της ίσως να έχει άλλες σκέψεις…

Στο μεταξύ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξήγησε πριν το παιχνίδι με την Τότεναμ ότι ο Φερναντίνιο και ο Νέιθαν Άκε δεν είναι έτοιμοι να παίξουν ακόμα. «Ο Άκε δεν είναι έτοιμος και ο Φερναντίνιο χρειάζεται να δουλέψει στη φυσική κατάσταση» σχολίασε ο Καταλανός προπονητής. Ο Αγουέρο και ο Στέρλινγκ δεν είναι στο 100% σύμφωνα με τον Καταλανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ