Βενγκέρ : «Τα λεφτά έχουν καταστρέψει τον ανταγωνισμό»

Βενγκέρ : «Τα λεφτά έχουν καταστρέψει τον ανταγωνισμό»

Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως τα υπέρογκα ποσά που μπορούν να ξοδέψουν ορισμένοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για την ενίσχυση τους έχουν καταστρέψει τον ανταγωνισμό στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της γηραιάς Αλβιώνας.

H τεράστια οικονομική δύναμη κάποιων ευρωπαϊκών συλλόγων καταστρέφει τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το που οδηγείται το ποδόσφαιρο.

«Αν κοιτάξεις την βαθμολογία στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα δεις ότι από τον Δεκέμβριο κιόλας ξέρουμε ήδη τους 4 πρωταθλητές», είπε αρχικά ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό του:

«Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιχνίδι. Η τεράστια οικονομική δύναμη κάποιων συλλόγων ουσιαστικά καταστρέφει κάθε έννοια ανταγωνισμού».

Τα λόγια του Βενγκέρ δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς πως στην Πρέμιερ Λιγκ η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο +15 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα είναι στο +11 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται επίσης στο +11 από τις Λιόν και Μαρσέιγ, ενώ στη Γερμανία η Μπάγερν είναι  16 βαθμούς μπροστά από τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Σάλκε.

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ομάδες; Μα φυσικά το ότι έχουν τεράστια οικονομική ευρωστία και μπορούν να ξοδεύουν αλόγιστα για να ενισχύσουν ακόμα και τις μικρότερες ατέλειες στα ρόστερ τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ