Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 0-2

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 0-2

Με εξαιρετικούς Φιρμίνο και Σαλάχ η Λίβερπουλ πήρε επαγγελματική νίκη (2-0) στην έδρα της Σαουθάμπτον και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο -2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Έτι μία φορά η Λίβερπουλ έγινε η… προσωποποίηση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ, έκοβαν κι έραβαν κόντρα στην Σαουθάμπτον κι έτσι οι Reds επικρατώντας 2-0 πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους φέρνουν στην 3η θέση της βαθμολογίας (προσπερνώντας την Τότεναμ) και στο -2 από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ζοσέ Μουρίνιο στραβοπάτησαν (ήττα με 1-0 από την Νιουκάστλ) και… εκείνοι του Γιούργκεν Κλοπ δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο! Με το 20ο γκολ του Φιρμίνο και το 22ο του Σαλάχ έφτασαν στο επαγγελματικό 2-0 κόντρα στους Αγίους το οποίο τους φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής (-2) από την Γιουνάιτεντ.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαλάχ βρήκε τον Φιρμίνο κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Στο 18′ ο Κάριους φώναξε «παρών» στην ευκαιρία του Εμίλ Χόιμπιεργκ για να κλείσει το ημίχρονο με μαγικό τρόπο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ! Πιο συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έπαιξε το ένα-δύο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με την τελική του πάσα προς τον Αιγύπτιο να είναι πραγματικά ασύληπτη! Ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Μο με τακουνάκι και τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον κίπερ των Αγίων. Το 2-0 ήταν… a piece of cake για τον δαιμόνιο γκολτζή της Λίβερπουλ (2-0)!

Στην επανάληψη, οι Reds σκόρπισαν μερικές ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όπως το πλασέ του Σαλάχ στο 50′ το οποίο πέρασε άουτ ή η διπλή ευκαιρία στο 71′ όταν ο Φιρμίνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο ΜακΚάρθι απέκρουσε και ο Σαλάχ σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Χαμένη ευκαιρία είχε και ο Λαλάνα, στο 79′.

Έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έκλεισε τα αφτιά του στις αποδοκιμασίες των οπαδών της πρώην ομάδας του, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε να έχει συμμετοχή σε 29 γκολ (22 γκολ συν 7 ασίστ) της Λίβερπουλ φέτος, οι Reds ξεπέρασαν την Τότεναμ, ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλησίασαν στο -2 από την Γιουνάτεντ!

https://www.youtube.com/watch?v=y6MlDSfPIrw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ