Το αγγλικό ποδόσφαιρο «κλωτσάει» τον ρατσισμό και στέλνει επιστολή σε Twitter-Facebook

Το αγγλικό ποδόσφαιρο «κλωτσάει» τον ρατσισμό και στέλνει επιστολή σε Twitter-Facebook

Έχοντας δίπλα του την οργάνωση «Kick It Out», το αγγλικό ποδόσφαιρο ενώθηκε και έστειλε επιστολή σε Twitter-Facebook κατά του ρατσισμού.

Ενωμένο το ποδόσφαιρο στην Αγγλία αντεπιτίθεται στον ρατσισμό που διοχετεύεται μέσω των social media. Premier League, Football League, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των γυναικών, η ένωση ποδοσφαιριστών, ένωση προπονητών, ένωση διαιτητών και η οργάνωση Kick It Out έγραψαν μια κοινή επιστολή στον επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, και τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport:

«Οι πλατφόρμες σας παραμένουν παράδεισος για καταχρήσεις και αυτό δεν είναι πλέον αποδεκτό. Η αδράνεια ερμηνεύτηκε ως παράδοση. Το Facebook, το Twitter και το Instagram έχουν δισεκατομμύρια χρήστες και η μη καταπολέμηση αυτών των συμπεριφορών παράγει σοβαρά την αίσθηση ατιμωρησίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχει και ένα πακέτο συγκεκριμένων αιτημάτων:

1. Φιλτράρισμα και αποκλεισμός αναρτήσεων και μηνυμάτων πριν από την αποστολή τους, εάν έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο.
2. Διαφανή και ταχεία μέτρα για την εξάλειψη της κατάχρησης.
3. Ταχύτερα εργαλεία που επιτρέπουν την αναγνώριση του χρήστη.
4. Αποτροπή σε όσους έγιναν πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων να εγγραφούν ξανά στις κοινωνικές πλατφόρμες.
Τα στελέχη του Facebook, ανήσυχα από τις εξελίξεις, δεσμεύτηκαν για μεγαλύτερη εμπλοκή στο θέμα, ενώ το Twitter είπε: «Η ρατσιστική συμπεριφορά δεν έχει θέση στην υπηρεσία μας. Όταν εντοπίζουμε λογαριασμούς που παραβιάζουν οποιονδήποτε από τους κανόνες μας, αναλαμβάνουμε αμέσως δράση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ