Η καλύτερη Άρσεναλ της χρονιάς συναντάει τον Ολυμπιακό (vids)

Η καλύτερη Άρσεναλ της χρονιάς συναντάει τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μικέλ Αρτέτα γύρισε τον διακόπτη στην Άρσεναλ που συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Διανύει την καλύτερη της περιόδο λίγο πριν ανταμώσει και πάλι τον Ολυμπιακό.

Η Άρσεναλ επικράτησε με εντυπωσιακή εμφάνιση στο King Power Stadium της δεύτερης Λέστερ με 3-1, ανέβηκε στους 37 βαθμούς και δείχνει πως τα δύσκολα τα έχει αφήσει πίσω, αφού διανύει το καλύτερο δίμηνο στη φετινή σεζόν. Οι κανονιέρηδες που τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν στην 15η θέση και πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στις θέσεις που οδηγούσαν στην Ευρώπη, είχαν μείνει εκτός Λιγκ Καπ με τεσσάρα από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-4) και γενικότερα ο Μικέλ Αρτέτα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση.

Όμως, δυο μήνες μετά η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League φαίνεται να έχει βρει τον δρόμο της, να έχει γυρίσει τον διακόπτη και να προσπαθεί να σώσει τη χρονιά τόσο στην Premier League αλλά και στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα εξάλλου μιλούν από μόνα τους, με την Άρσεναλ να έχει συνολικά το τελευταίο δίμηνο 7 νίκες σε 12 ματς πρωταθλήματος, όταν όλη την προηγούμενη σεζόν μετρούσε όλες κι ΄όλες 4. Ο Αρτέτα μετά τον αποκλεισμό από τη Σίτι στο Λιγκ Καπ, αλλά και από εκείνον από τη Σαουθάμπτον για το Κύπελλο, μέσα σε αυτό το δίμηνο είχε πολλές συζητήσεις με τους παίκτες του και άλλαξε τόσο την ψυχολογία, αλλά και τη νοοτροπία τους.

Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησαν σερί νίκες και θετικά αποτελέσματα, ενώ οι μόνες ήττες που μετράει η Άρσεναλ είναι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι όπου δέχτηκε γκολ νωρίς και στάθηκε εξαιρετικά, κόντρα σε μια ομάδα που έχει συνολικά 20 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και από τις Άστον Βίλα 1-0) και Γουλβς (2-1), όπου πλήρωσε τα απίστευτα λάθη στην άμυνα της.

Συνολικά από τις 26 Δεκεμβρίου η Άρσεναλ μετράει σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, όμως έχει γυρίσει τον διακόπτη. Πλέον βρίσκεται στο -8 από την τέταρτη θέση και στο -3 από την 6η που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ συνεχίζει να κερδίσει και να δείχνει ότι περνάει περίοδο φορμαρίσματος. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως το μεγάλο «όπλο» της στην επίθεση, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ έχει βρει ρυθμό (γύρισε μόνος του το ματς με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη) και μετράει συνολικά στα τελευταία 5 ματς 5 τέρματα, ενώ και η γενικότερη εικόνα της δείχνει πως είναι σε πολύ καλό φεγγάρι, πράγμα όχι καλό για τον Ολυμπιακό.

Ο Αρτέτα έμεινε και οι παίκτες τον εμπιστεύονται, οι τραυματίες έχουν επιστρέψει όλοι στη δράση και πλέον η Άρσεναλ αναμένεται να παραταχθεί πλήρης στα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την ψυχολογία στα ύψη, αφού βρίσκεται μέσα τόσο στον στόχο της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου στην Ευρώπη, μέσω πρωταθλήματος, αλλά και στο «κυνήγι» του Europa League, το οποίο όμως περνάει και φέτος από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρσι τη έστειλε σπίτι της έναν γύρο νωρίτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ