Αλλάζουν οι νόμοι στην Αγγλία για τις ιδιοκτησίες ομάδων!

Αλλάζουν οι νόμοι στην Αγγλία για τις ιδιοκτησίες ομάδων!

Ο γενικός γραμματέας της αγγλικής Κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν, προανήγγειλε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για να προστατευτούν οι αγγλικές ομάδες από ανεπιθύμητες πράξεις ξένων μεγαλομετόχων

Οι έξι κορυφαίες αγγλικές ομάδες πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της European Super League και η ιδιαιτερότητα είναι ότι έχουν ξένους ιδιοκτήτες. Γεγονός που μέτρησε στο να μην αναλογιστούν τις πιθανές αντιδράσεις από τους Άγγλους οπαδούς.

Μία παρατήρηση που την έκανε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποίος προανήγγειλε ότι πλέον θα εξετασθεί σε νέες βάσεις το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιοκτησία των ομάδων, έχοντας στο μυαλό τα όσα συνέβησαν με την European Super League.

Κάτι που ουσιαστικά είχε φωτογραφήσει και ο Μπόρις Τζόνσον. 

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν το εθνικό μας άθλημα για να κερδίσουν χρήματα», τόνισε ο Άγγλος πολιτικός.

«Είναι πολύ σημαντικό να μη το δούμε όλο αυτό σαν το τέλος μιας διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο, τις ιδιοκτησίες των ομάδων, τα οικονομικά τους, και τα δικαιώματα που έχουν σε αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο».

Ο Ντάουντεν συνέχισε λέγοντας:

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της UEFA την Δευτέρα. Ήμασταν απόλυτοι και αποφασίσαμε να μην μας πάρουν το εθνικό μας παιχνίδι για χάρη του κέρδους, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως τα μουσεία μας, τα θέατρά μας, οι ναοί μας και ως κυβέρνηση θα κάνουμε οτιδήποτε για να το προστατέψουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ