Ποκετίνο : «Η χειμερινή διακοπή δεν ταιριάζει στην Premier League»

Ποκετίνο : «Η χειμερινή διακοπή δεν ταιριάζει στην Premier League»

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο σχολίασε τη χειμερινή διακοπή που ενδέχεται να υπάρξει στο αγγλικό πρωτάθλημα και ξεκαθάρισε πως η Premier League είναι διαφορετική και δεν της ταιριάζει κάτι τέτοιο.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο αμφισβητεί εάν η προτεινόμενη χειμερινή διακοπή θα λειτουργήσει με επιτυχία στην Αγγλία, λέγοντας ότι η Premier League είναι τελείως διαφορετική από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις στην Αγγλία έχουν συζητήσει τη δυνατότητα των ομάδων στην κορυφαία κατηγορία, να έχουν ένα ετήσιο διάλειμμα 13 ημερών στις αρχές Φεβρουαρίου από το 2020.

Οι λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί, αλλά ο προπονητής της Τότεναμ, δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα έχουν ένα δύσκολο έργο στα χέρια τους.

«Πιστεύω ότι η Premier League είναι η Premier League, είναι διαφορετική από άλλα πρωταθλήματα. Χρειάζεται να διατηρηθεί η ίδια δυναμική που είναι τόσο σημαντική», ανέφερε ο Ποκετίνο σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Στην Αγγλία δεν είναι δυνατό να σταματήσεις  να παίζεις  στην Boxing Day ή στο νέο έτος ή στην περίοδο των Χριστουγέννων. Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο όμορφη περίοδος στην Αγγλία για να παίζεις ποδόσφαιρο. Αλλά στην Ισπανία, αν θέλεις να παίξεις σε αυτή την περίοδο, οι φίλαθλοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Ίσως τον Φεβρουάριο να μπορεί να γίνει. Να δούμε πως θα λειτουργήσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος».

Οι ομάδες στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία έχουν διακοπές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά οι αγώνες της Αγγλίας δεν υπάρχει διάλειμμα από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος.

Ως εκ τούτου, η προτεινόμενη αλλαγή θα απαιτούσε επίσης αλλαγές στο πρόγραμμα του Κυπέλλου. Όπως είναι γνωστό οι ομάδες του πρωταθλήματος δεν κάνουν διάλειμμα καθώς παίζουν 46 παιχνίδια σε κάθε σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ