Ρομέλου Λουκάκου – Το ακριβότερο «χαρτί» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Ρομέλου Λουκάκου – Το ακριβότερο «χαρτί» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Ο Ρομέλου Λουκάκου μόλις ολοκληρώσει και επίσημα τη μεταγραφή του στην Τσέλσι θα γίνει ο ακριβότερος παίκτης στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Ο Ρομέλου Λουκάκου ετοιμάζεται να ξαναφορέσει τα μπλε της Τσέλσι, επιστρέφοντας μετά από επτά χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς το 2011, οι Λονδρέζοι δαπάνησαν 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Αντερλεχτ. Με την μόνη διαφορά, ότι τώρα θα πληρώσουν επιπλέον 100 (!) εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τα δικαιώματα του από την Ιντερ.

Μεταγραφή, που μόλις ολοκληρωθεί, θα καταστήσει τον Βέλγο επιθετικό, ως το πιό «ακριβό χαρτί» στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, εάν ως κριτήριο ληφθεί υπ΄ όψιν τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί απ΄ όσες ομάδες τον απέκτησαν κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Ο Λουκάκου, γνώρισε την Premier League στην… τρυφερή ηλικία των 18 ετών και παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Γουέστ Μπρομ και στην Εβερτον. Με τους «Toffees» κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, με αποτέλεσμα ο σύλλογος του Λίβερπουλ να δαπανήσει 35 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αποκτήσει από την Τσέλσι (2014).

Τρία χρόνια αργότερα, ο «θηριώδης» άσος, είχε «φτιάξει όνομα» στα ευρωπαϊκά γήπεδα και «υποχρέωσε» την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να «βγάλει από τα ταμεία της» 84,7 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».

Η θητεία του Λουκάκου στους «κόκκινους διάβολους», δεν δικαίωσε τις προσδοκίες κι έτσι ήταν η σειρά της Ιντερ να δώσει 74 εκατομμύρια ευρώ στον αγγλικό σύλλογο για τα δικαιώματα του. Στους «νερατζούρι», ο Βέλγος επιθετικός βρήκε την ποδοσφαιρική «Ιθάκη», σκόραρε κατά… βούληση, έγινε ένας από τους πλέον περιζήτητους σκόρερ του πλανήτη και οδήγησε την ομάδα του Μιλάνου στην κατάκτηση του καμπιονάτο «σπάζοντας» την κυριαρχία της Γιουβέντους.

Και σήμερα, δέκα χρόνια μετά την απόκτηση του από την Τσέλσι, ετοιμάζεται να επιστρέψει απόλυτα δικαιωμένος και κατά 100 εκατομμύρια ευρώ ακριβότερος! Τα 115 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η μεταγραφή του Λουκάκου, θα κάνουν τον Βέλγο άσο, τον παίκτη με το μεγαλύτερο «κόστος» στο ευρωπαϊκό «χρηματιστήριο», δεδομένου οι μετακινήσεις του, έφθασαν συνολικά στα 327 εκατομμύρια ευρώ!

Στον σχετικό πίνακα, ακολουθούν ο Νεϊμάρ με 310 εκατομμύρια ευρώ (88 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε η Μπαρτσελόνα και 222 εκατ. η Παρί Σεν Ζερμέν), ο Κριστιάνο Ρονάλντο (230 εκατ.), ο Αλβάρο Μοράτα (198 εκατ.), ο Κιλιάν Μπαπέ (180 εκατ.) και ο Ανχελ Ντι Μαρία (179 εκατ.).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ