Το Λονδίνο έχει τη δική του Dream Team (pics, vids)

Το Λονδίνο έχει τη δική του Dream Team (pics, vids)

Η Τσέλσι έκλεισε τη μεταγραφική της περίοδο με την απόκτηση του Σαούλ και ο Τόμας Τούχελ βλέπει το «οπλοστάσιο» του πιο γεμάτο από ποτέ και έτοιμο να απειλήσει την Αγγλία και όλη την Ευρώπη...

«Θα χτίσουμε μία ομάδα την οποία δεν θα θέλει κανένας να αντιμετωπίσει», έλεγε ο Τόμας Τούχελ μετά τον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της Τσέλσι στις 27 του Γενάρη, όταν οι «μπλε» έμειναν στο 0-0 με τη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»… Ήταν μόλις μία ημέρα, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε ανακοινωθεί από τον σύλλογο, αναλαμβάνοντας τη θέση που άφησε κενή ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Και ο Γερμανός δικαιώθηκε, καθώς λίγους μόλις αργότερα κατάφερε να ανεβάσει την Τσέλσι στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, κατακτώντας το Champions League απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Τι και αν απολύθηκε στα τέλη του 2020. Ο Γερμανός έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την Τσέλσι η οποία τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε τα «κλειδιά».

Οι απαιτήσεις ωστόσο μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο. Ο ίδιος ο Τούχελ ανέβασε τον πήχη, καθώς μετά τον τελικό φέρεται να είπε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς ότι θα του χτίσει μία δυναστεία. Στην οποία ωστόσο θα έπρεπε να βάλει και το… χεράκι του ο Ρώσος Μεγιστάνας, όπως συνηθίζει να κάνει έτσι και αλλιώς.

Η Τσέλσι χρειαζόταν έναν επιθετικό που εκτελεί. Έναν killer που δεν αφήνει δεύτερες ευκαιρίες, όπως έκανε την περασμένη σεζόν ο Βέρνερ και σχεδόν όλοι οι επιθετικοί της ομάδας. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρομέλου Λουκάκου.

Οι «μπλε» δαπάνησαν συνολικά 115 εκατομμύρια ευρώ για τον Βέλγο «φονιά», επαναφέροντας τον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πιο ώριμο και καλό από ποτέ, ο οποίος φέρνει μαζί του και τα… 64 γκολ που σκόραρε σε αυτή τη διετία στο Μιλάνο! Παράλληλα, έκαναν πωλήσεις που έφεραν στα ταμεία του συλλόγου σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα πλάνα του Τούχελ.

Σύμφωνα με τους Άγγλους, ο Τούχελ είχε ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού. Μονάχα αυτήν, καθώς θεωρούσε πως οι «μπλε»… πονούσαν μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, όπως αποδείχθηκε εξάλλου και από τον Γενάρη και μετά που ανέλαβε και… έστρωσε την ομάδα ο ίδιος.

Ο Αμπράμοβιτς ωστόσο φρόντισε να κάνει και ένα «δώρο» της τελευταίας στιγμής στον Γερμανό, με το δεξί χέρι του Ρώσου, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια, να ντύνει στα «μπλε» τον Σαούλ Νίγκεθ από την Ατλέτικο Μαδρίτης με τη μορφή δανεισμού, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παζλ της Τσέλσι για τη σεζόν 2021/22.

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να είναι η ομάδα που αυτή τη στιγμή φαντάζει το μεγάλο φαβορί για να σαρώσει τα πάντα και να κατακτήσει το Champions League, ωστόσο οι σχετικά… αθόρυβες κινήσεις των «μπλε», αναμένεται να βάλουν δύσκολα σε όλη την Αγγλία και την Ευρώπη.

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή διαθέτει σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου από δύο ποδοσφαιριστές πρώτης κλάσης. Ποδοσφαιριστές που σε άλλες ομάδες δεν θα έβλεπαν ποτέ πάγκο. Ζίγιες, Πούλισικ, Μάρκος Αλόνσο, Κόβασιτς, Κέπα, Βέρνερ και πολλοί άλλοι, που δεν αναμένεται να βρίσκονται στο βασικό σχήμα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Και φυσικά, έχει στη διάθεση του από τη μέση και μπροστά, τους Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ και Χάβερτς, με τον Γερμανό άσο να αναμένεται να… απογειωθεί τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη στείλει το πρώτο του μήνυμα στο «Άνφιλντ», απέναντι στη Λίβερπουλ!

Η πληρότητα του «μπλε» ρόστερ, κάνει την ομάδα του Τούχελ ένα από τα μεγάλα φαβορί, τόσο για την κατάκτηση της Premier League, όσο και του Champions League. Το Λονδίνο έχει τη δική του Dream Team και… απειλεί!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ