Παρί Σεν Ζερμέν – Η πρωταθλήτρια των μεταγραφών! (pics)

Παρί Σεν Ζερμέν – Η πρωταθλήτρια των μεταγραφών! (pics)

Αν υπήρχε κάποιος τίτλος για την ομάδα που σάρωσε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα είχε αντίπαλο...

Με την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να έχει φτάσει στο τέλος της (μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα έξτρα παράθυρο, γνωστό πλέον ως η αγορά των ελεύθερων), αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως οι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ήταν αρκετά… ζωηρές στην αγορά. Τα «πάρε-δώσε» κάθε άλλο παρά λίγα ήταν.

Ωστόσο, αν έπρεπε να χρίσουμε μια μόνο ομάδα πρωταθλήτρια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η απόφαση θα ήταν πολύ εύκολη. Η ομάδα που… σάρωσε το καλοκαίρι δεν είναι άλλη από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο τίτλος των πρωταθλητών των μεταγραφών πηγαίνει δικαιωματικά στους Παριζιάνους.

Μπορεί η γαλλική ομάδα να εκπλήσσει άπαντες κάθε χρόνο με τον τρόπο που κινείται στην αγορά, αλλά φέτος έγραψε ιστορία. Ο διοικητικός της ηγέτης, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, αποφάσισε να φτιάξει μια dream team, έχοντας στο τιμόνι τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με σκοπό την κατάκτηση οποιουδήποτε τίτλου διεκδικεί.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις μεταγραφικές κινήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν…

Η μεγάλη κλοπή του Βαϊνάλντουμ, η αγορά του Ντανίλο και ο Χακίμι

Το πρώτο «μπαμ» οι Γάλλοι το έκαναν με την απόκτηση του Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Η μάλλον με την… κλοπή, καθώς ο Ολλανδός άσος ήταν «κλεισμένος» από την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» λογάριαζαν χωρίς τον Αλ Κελαϊφί, ο οποίος προσφέροντας περίπου τα διπλάσια χρήματα από τους Καταλανούς, εξασφάλισε την υπογραφή του έμπειρου μέσου.

Οι ετήσιες απολαβές του Τζίνι Βαϊνάλντουμ θα «αγγίζουν» τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ και δεσμεύεται με τη γαλλική ομάδα με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Με το… καλημέρα όμως, οι Παριζιάνοι θέλησαν να κάνουν ακόμη δύο δυνατές κινήσεις.

Αρχικά, την αγορά του Ντανίλο Περέιρα, που έπαιζε ως δανεικός στην Παρί, από την Πόρτο, καταβάλλοντας το ποσό των 16 εκατ. ευρώ στους Πορτογάλους, ενώ στη συνέχεια έκαναν δικό τους και το μεγάλο «αστέρι» της Ίντερ, Ασχράφ Χακίμι, δίνοντας στους «νερατζούρι» 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η «βόμβα» Ράμος και το «μπαμ» με Ντοναρούμα

Όταν… πυροδοτήθηκε η «βόμβα» Σέρχιο Ράμος έγινε αντιληπτό πως η Παρί Σεν Ζερμέν είναι διατεθειμένη να κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα βγαλμένη από τα πιο… τρελά όνειρα του πιο φανατικού οπαδού της.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας γράψει εκεί ιστορία (671 συμμετοχές, 101 γκολ) και έγινε κάτοικος Παρισίου, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ότι ακριβώς έψαχνε.

Μια εδομάδα μετά την απόκτηση ενός εκ των κορυφαίων στόπερ του πλανήτη, οι Γάλλοι έκαναν δικό τους και έναν πρωτοκλασάτο γκολκίπερ. Ο λόγος για τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, που λίγες μέρες ύστερα από την κατάκτηση του Euro με την Ιταλία, βρέθηκε στο Παρίσι για να υπογράψει το νέο του πενταετές συμβόλαιο.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε μείνει ελεύθερος από τη Μίλαν και Παρί έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα της καριέρας του, προσφέροντας του ετήσιες απολαβές, που «αγγίζουν» τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: Λίο Μέσι!

Το τέλος εποχής, που έμοιαζε πως δεν θα έρθει ποτέ, το έφερε η Παρί! Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου έγινε και την έκανε η Παρί! Η «βόμβα» της χρονιάς έσκασε και την… πυροδότησε η Παρί!

Το βράδυ της 10ης ημέρας του Αυγούστου οι Παριζιάνοι ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνιζόταν για μια 20ετία. Ο Pulga υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας (με οψιόν και για τρίτο χρόνο) με τους Γάλλους και οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, που έχει συνολικά 37 τίτλους με Μπαρτσελόνα και Αλμπισελέστε, με το που «πάτησε» το πόδι του στο Παρίσι για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του έγινε ο απόλυτος χαμός, ενώ οι φανέλες του μια που κυκλοφόρησαν και μια που βγήκαν sold out.

Το εντυπωσιακό φινάλε με Νούνο Μέντες

Όλης αυτής της μεταγραφικής πανδαισίας της έπρεπε και ένα εντυπωσιακό φινάλε. Κάτι το οποίο και έγινε, με την Παρί Σεν Ζερμέν να κάνει δικό της την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Νούνο Μέντες από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι Παριζιάνοι επικράτησαν στη μονομαχία με τη Μάντσεστερ Σίτι, που βρισκόταν εξίσου στο κυνήγι του νεαρού άσου των «λιονταριών» και τον απέκτησαν με… κόλπο, όπως είχαν κάνει και με τον Εμπαπέ, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το Financial Fair Play. Συγκεκριμένα, τον πήραν με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς, που είναι γύρω στα 40-50 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ