Αρσεναλ – Τότεναμ 3-1 – Αφεντικό του Βόρειου Λονδίνου η Αρσεναλ

Αρσεναλ – Τότεναμ 3-1 – Αφεντικό του Βόρειου Λονδίνου η Αρσεναλ

Η σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο Αρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Χωρίς βαθμό, χωρίς γκολ, -9 διαφορά τερμάτων. Αυτό ήταν το ξεκίνημα της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές. Μάλιστα, αυτή η εκκίνηση ήταν η χειρότερη από ομάδα στην ιστορία της Premier League.

Παρόλο αυτά, μετά την συντριβή που γνώρισαν στο Ετιχαντ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, οι Κανονιέρηδες άλλαξαν το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Προηγήθηκαν οι νίκες κόντρα σε Νόριτς και Μπέρνλι, και τώρα κόντρα στην Τότεναμ ήταν καταιγιστικοί, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Προηγήθηκαν με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο. Σμιθ Ρόου (12΄), Ομπαμεγιάνγκ (27΄) και Σακά (34΄) έστησαν το δικό τους πάρτι στο πρώτο μέρος, μετατρέποντας το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία, με τα Σπιρούνια το μόνο που κατάφεραν ήταν η μείωση του σκορ με τον Σον (81΄), παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα του Νούνο Εσπερίτο.

Iστορία έγραψε ο Σάκα για την Άρσεναλ, καθώς ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έγινε ο νέοτερος παίκτης (20 ετών και 21 ημερών) που σκοράρει και δίνει  ασίστ σε ντέρμπι Βόρειο Λονδίνου, μετά τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Από την άλλη, η Τότεναμ μετά την ήττα κόντρα στην Τσέλσι την προηγούμενη αγωνιστική, γνώρισε άλλη μια ήττα σε λονδρέζικο ντέρμπι.

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τομιγιάσου, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Τζάκα (82’ Λοκονγκά), Σακά (87’ Μέιτλαντ Νάιλς), Σιμθ Ρόου (87’ Ταβάρες), Ομπαμεγιάνγκ

Τότεναμ: Γιορίς, Ρεγκιλόν, Σάντσεθ, Ντάιερ, Τανγκανγκά (46’ Έμερσον), Εντομπελέ (70’ Χιλ), Χόιμπιεργκ, Άλι (46’ Σκιπ), Σον, Λούκας Μόουρα, Κέιν

 

 

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ