Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2 – Μυθική ματσάρα χωρίς νικητή στο «Άνφιλντ»

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2 – Μυθική ματσάρα χωρίς νικητή στο «Άνφιλντ»

Στο καλύτερο παιχνίδι της σεζόν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έδωσαν μία ανεπανάληπτη παράσταση στο «Άνφιλντ», μένοντας στο 2-2! Μόνη στην κορυφή η Τσέλσι.

Τι ματς! Τι θέαμα! Απίστευτο ποδόσφαιρο στο «Άνφιλντ» από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Από τις δύο κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι και κυρίως δεύτερο ημίχρονο, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δίδαξαν ποδόσφαιρο, έδωσαν θέαμα και εν τέλει έμειναν στο 2-2, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικης της Premier League.

«Νικήτρια» του ματς η Τσέλσι που ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα, καθώς οι «μπλε» βρίσκονται πλέον μόνοι στην κορυφή!

Γκολάρα ο Μανέ, γκολάρα και ο Φόντεν! Υπεργκολάρα ο Σαλάχ, απάντηση από τον Ντε Μπρόινε!

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει ψηλά τη Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κάποια μεγάλη ευκαιρία για να βάλει δύσκολα στον Έντερσον.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέβασε στροφές και όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πήρε και τον έλεγχο ολοκληρωτικά. Και δεν άργησε η πρώτη μεγάλη στιγμή της στο ματς.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την μπάλα κοντά στον άξονα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, «ξάπλωσε» τον Φαν Ντάικ και έδωσε στον Φιλ Φόντεν που είδε ωστόσο τον Άλισον να βγάζει το πλασέ του.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά του Ντε Μπρόινε να απειλήσει, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την τρομερή κάθετη του Κανσέλο. Ο Βέλγος άσος είχε ξανά την ευκαιρία του, με την κεφαλιά του όμως να περνάει αρκετά άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο μηδέν, με τη Λίβερπουλ να περνάει ένα ολόκληρο 45λεπτο, χωρίς καμία κλασική ευκαιρία. Αντιθέτως η Σίτι ήταν κυρίαρχη, έχασε τις ευκαιρίες της και ουσιαστικά πήγε στα αποδυτήρια… αδικημένη.

Η Λίβερπουλ ωστόσο άλλαξε τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε από νωρίς τον έλεγχο. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού για την ομάδα του Κλοπ ήρθε από τον Ζότα, όταν ο Πορτογάλος έκανε ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή, με τον Έντερσον ωστόσο να βγάζει.

Η ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ, ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τη Σίτι και γενικότερα το παιχνίδι. Ο Μο Σαλάχ έκανε μαγική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σαντιό Μανέ και εκείνος πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0 της Λίβερπουλ στο 58ο λεπτό!

Η Σίτι ωστόσο απάντησε. Και δεν άργησε να το κάνει. Μαγική ενέργεια του Ζεσούς, πάσα στον Φόντεν και 1-1, με εκπληκτικό τελείωμα του Άγγλου. Γκολ βγαλμένο από… PlayStation, όπως και εκείνο της Λίβερπουλ.

Ένα τέτοιο έβαλε και ο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος πέρασε τον Μπερνάρντο Σίλβα, «άδειασε» τον Λαπόρτ και εκτέλεσε τον Έντερσον για το 2-1 στο 76ο λεπτό. Ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχει σκοράρει ο επιθετικός της Λίβερπουλ στην καριέρα του.

Άμεση όμως ήταν και πάλι η απάντηση από την ομάδα του Πεπ. Ο Ντε Μπρόινε σούταρε έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε στον Μάτιπ, κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον για το 2-2 στο 81′.

Οι φάσεις ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί, καθώς λίγα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ άγγιξε το 3-2! Ο Φαμπίνιο βρέθηκε μόνος του μπροστά σε κενή εστία, ωστόσο ο Ρόδρι έκανε το τάκλιν της ζωής του και σταμάτησε τον Βραζιλιάνο, κρατώντας το 2-2!

Το σκορ δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και έδωσαν ένα από τα ωραιότερα ματς της σεζόν!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ματίπ, Μίλνερ (78’ Γκόμες), Χέντερσον, Φαν Ντάικ, Τζόουνς, Φαμπίνιο, Ζότα (68’ Φιρμίνο), Μανέ, Σαλάχ

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λαπόρτ, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Φόντεν, Γκρίλις (66’ Στέρλινγκ), Ζέσους  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ