Απίθανος Κλοπ – Έκανε την «ακτινογραφία» του ντέρμπι μόλις σε δύο λεπτά (vid)

Απίθανος Κλοπ – Έκανε την «ακτινογραφία» του ντέρμπι μόλις σε δύο λεπτά (vid)

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει το ντέρμπι του Άνφιλντ και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να εξηγήσει τα πάντα.

Λένε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και αυτό φαίνεται να πιστεύει κι ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ έδωσε στοχευμένες απαντήσεις για τους παράγοντες που έκριναν αυτό το επικό ντέρμπι, που έληξε χωρίς νικητή, μόλις σε δύο λεπτά.

Και μίλησε πραγματικά για όλα, το «μπλακ άουτ» της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, που είδε τα έπτά να περνούν ανακουφισμένη που δε δέχθηκε γκολ, τα τέρματα των Μανέ και Σαλάχ, με αυτό του Αιγύπτιου να θεωρεί πως οι φίλαθλοι των «Reds» θα το θυμούνται για 60 χρόνια, αλλά και τις «απαντήσεις» των «Πολιτών» με Φόντεν και Ντε Μπρόινε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν παίζεις με την Μάντσεστερ Σίτι ξέρεις ότι είναι εξαιρετική με τη μπάλα στα πόδια. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να αμυνθούμε. Έπρεπε να κλείσουμε τους χώρους. Οπότε πρέπει να ξεμυτίζεις από την άμυνα σε συγκεκριμένες στιγμές.

Η πρώτη σκέψη της Σίτι είναι να παίξει από τον άξονα, όμως, όταν εκεί δεν υπάρχει χώρος τότε στέλνει τη μπάλα στους δυο εξτρέμ. Στέλνει τη μπάλα εκεί είτε με μεγάλη μπαλιά είτε με κοντινές πάσες. Δεν θυμάμαι να είδα τη Σίτι να μεταφέρει τη μπάλα εκεί με ευκολία.

Πιέσαμε με την τελευταία μας γραμμή στην άμυνα, καλέσαμε και τη μεσαία γραμμή πιο πίσω κι έτσι ούτε ο Χέντερσον ούτε ο Κέρτις Τζόουνς μπορούσαν να βγουν στην επίθεση. Προφανώς και η Σίτι είχε καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν σκόραρε.

Αυτό μας αφήνει ένα κακό συναίσθημα γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Οι περισσότερες μακρινές μπαλιές, εκτός από μια ή δυο, δεν είχαν κανένα νόημα… Προφανώς αλλάξαμε πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο και αμέσως έγινε αντιληπτό.

Γίναμε πιο επιθετικοί, ανεβήκαμε στο γήπεδο, αισθανόμασταν πιο συμπαγείς, ήταν ενωμένες οι γραμμές μας. Το μήνυμα που έδωσε το ποδόσφαιρο ήταν να παίξουμε αυτή την γαμ…. εξτρά πάσα. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε έναν τόσο πολύ δυνατό αντίπαλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ