Ράσφορντ – Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (pic)

Ράσφορντ – Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (pic)

Στα 24 του χρόνια ο Μάρκους Ράσφορντ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, για το έργο του κατά της παιδικής φτώχειας κι έγινε ο νεότερος δόκτωρ του πανεπιστημίου.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, έγινε ο νεότερος επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, για την εκστρατεία του κατά της παιδικής φτώχειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Premier League.

Ο Άγγλος διεθνής απέσπασε τον μεγάλο έπαινο, μετά από επιτυχημένη εκστρατεία για τα κουπόνια στα σχολικά τρόφιμα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτοντας ότι βασίστηκε σε τέτοια υποστήριξη ως παιδί. Ο 23χρονος Ράσφορντ ακολουθεί τους Άλεξ Φέργκιουσον και Μπόμπι Τσάρλτον, που επίσης έχουν λάβει  τον ίδιο τίτλο, την υψηλότερη τιμή που απονέμει το πανεπιστήμιο.

«Το να βρίσκομαι εδώ παρουσία ενός μεγάλου όπως ο Σερ Αλεξ και εκείνων που έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο ταξίδι μου εκεί που είμαι σήμερα είναι πολύ ξεχωριστό. Σας εκτιμώ που μου αφιερώσατε χρόνο σήμερα», δήλωσε ο Ράσφορντ σε τελετή στο «Ολντ Τράφορντ».

«Είμαι εδώ για να λάβω το τιμητικό μου διδακτορικό για τη δουλειά μου γύρω από τη φτώχεια των παιδιών. Χθες, εκατομμύρια οικογένειες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχασαν ένα σωσίβιο και ένα μέσο για να παραμείνουν στη ζωή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ότι η βρετανική κυβέρνηση τερμάτισε μια προσωρινή αύξηση 20 λιρών σε εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών για τη στήριξη των φτωχότερων οικογενειών της χώρας.

«Μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει  στην αύξηση της φτώχειας των παιδιών, φτάνοντας  να συμβεί αυτό στο 1 στα 3 παιδιά. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα είναι η γεύση είναι  γλυκόπικρη. Ήρθε η ώρα να δουν από πρώτο χέρι τον πραγματικό αγώνα. Η Covid-19 δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία.»

Ο Ράσφορντ είχε βοηθήσει να συγκεντρωθούν περίπου 20 εκατομμύρια λίρες με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Fareshare UK, για να παρέχει γεύματα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Η ανακοίνωση του βραβείου έγινε τον Ιούλιο του 2020, αλλά η τελετή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ