Κέπα – Ο άνθρωπος των πέναλτι (pics, vids)

Κέπα – Ο άνθρωπος των πέναλτι (pics, vids)

Η Τσέλσι κατάφερε να πάρει ακόμη μία πρόκριση μέσω της... ρωσικής ρουλέτας, όπου ωστόσο χρειάστηκε να φωνάξει και πάλι «παρών» ο Κέπα που δείχνει να... αρέσκεται στα πέναλτι!

Ασταμάτητο το «τρένο» του Τόμας Τούχελ. Έστω και δύσκολα, η Τσέλσι κατάφερε να «λυγίσει» τη Σαουθάμπτον και εξασφάλισε τη θέση της στα προημιτελικά του League Cup.

Όπως και στη φάση των «32» με την Άστον Βίλα, έτσι και κόντρα στους «αγίους», οι «μπλε» χρειάστηκαν να περάσουν μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Εκεί όπου είχαν και πάλι τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα σε τρομερή βραδιά. Παρότι ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε μερίδιο στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Τόμας Τούχελ στην κανονική διάρκεια, στη… ρωσική ρουλέτα έδειξε και πάλι τις τρομερές ικανότητες που έχει στον συγκεκριμένο τομέα.

Διότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός «ξελασπώνει» τους Λονδρέζους στα πέναλτι… Μόνο φέτος, ο Κέπα έχει καταφέρει να πάρει μόνος του τρία παιχνίδια για την Τσέλσι μέσω των πέναλτι!

Ο Βάσκος τερματοφύλακας έχει χαρίσει στην ομάδα του το Super Cup κόντρα στη Βιγιαρεάλ και τις δύο προκρίσεις στο League Cup απέναντι στην Άστον Βίλα και τη Σαουθάμπτον!

Συνολικά, μέσα στη σεζόν που διανύουμε, ο Κέπα έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές, με τις τρεις να είναι στις αναμετρήσεις που τα παιχνίδια οδηγήθηκαν στα πέναλτι!

Ήδη, από την προηγούμενη διαδικασία με την Άστον Βίλα, ο Κέπα κατάφερε να γράψει ιστορία και να περάσει στην πρώτη θέση στη λίστα με τους τερματοφύλακες της Τσέλσι που έχουν πιάσει τα περισσότερα πέναλτι (8), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «θρύλο» του συλλόγου, Πετρ Τσεχ!

Παράλληλα, από την ημέρα που ο Κέπα έγινε κάτοικος Λονδίνου, έχει δώσει το «παρών» σε συνολικά επτά διαδικασίες πέναλτι, έχοντας φύγει νικητής στις πέντε.

Τη μία φορά που ο Ισπανός έφυγε ηττημένος, ήταν στον τελικό του League Cup με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2019, όταν είχε προηγηθεί η τρομερή ιστορία με τον Μαουρίσιο Σάρι που ζητούσε από τον Κέπα να βγει από το παιχνίδι για να μπει στη θέση του ο Καμπαγιέρο!

Η δεύτερη που η Τσέλσι έχασε στα πέναλτι με τον Κέπα στην εστία, ήταν στο Super Cup του 2019, με τη Λίβερπουλ.

Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ισπανός τερματοφύλακας να δέχεται συνεχώς κριτική για τα πολλά του λάθη, ωστόσο στα πέναλτι είναι… εγγύηση και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται!

Κάτι που φαίνεται να το έχουν καταλάβει και οι συμπαίκτες του πλέον, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Μπεν Τσίλγουελ έγραψε στα social media: «Νομίζω πως ο Κέπα διαβάζει τα μυαλά»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ