Δέκα λόγοι για να ενθουσιαστείς με την επανέναρξη της Premier League

Δέκα λόγοι για να ενθουσιαστείς με την επανέναρξη της Premier League

Το ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα, η νέα εποχή του Χάου στη Νιούκαστλ και τα 100 παιχνίδια σε 44 ημέρες.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκαν, με τα εθνικά πρωταθλήματα να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Έτσι με την σειρά τους οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι της Premier League ετοιμάζονται για την επάνοδο του πρωταθλήματος με το πρόγραμμα της επανέναρξης να περιλαμβάνει δυνατές συγκρούσεις.  

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι δοκιμάζεται στην έδρα της φιλόδοξης Λέστερ στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στην έδρα της Γουότφορντ με τον Όλε Σόλσκιερ να παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά, ενώ η αήττητη εδώ και δέκα παιχνίδια Άρσεναλ θέλει να φύγει αλώβητη από το Άνφιλντ… και αυτό είναι μόνο η αρχή

1) Χωρίς διακοπή μέχρι τον Μάρτιο    

Αυτό το εθνικό διάλειμμα ήταν το τελευταίο για το 2021, με την επόμενη διακοπή να έχει προγραμματιστεί για τέλη Μαρτίου… τι σημαίνει αυτό; Σε αντίθεση με τις τελευταίες 10 εβδομάδες στις οποίες «στριμώχθηκαν» τρία διεθνή παράθυρα, πλέον οι ομάδες μπορούν να προετοιμάζονται έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές τους διαθέσιμους, χωρίς αυτή να αναγκάζονται να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια για να δώσουν το παρών με τις εθνικές τους ομάδες.  

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περισσότερα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη, η περίοδος των εορτών δεν είναι η ώρα για χειμερινές διακοπές στην Αγγλία με τα παιχνίδια στο «Νησί» να μην έχουν τελειωμό.   

2) Η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στη Premier League   

Ο Στίβεν Τζέραρντ έπειτα από τρεισήμησι χρόνια στον πάγκο της Ρείντζερς έχοντας καταφέρει να επαναφέρει τους «προτεστάντες» στην κορυφή του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου μετά από μια δεκαετία, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση στον πάγκο της Άστον Βίλα.  

Έτσι ο άλλοτε θρύλος της Λίβερπουλ επιστρέφει στο μαγικό κόσμο της Premier League,  θέλοντας να δείξει στο κορυφαίο επίπεδο πως το επιτυχημένο πέρασμα του από την Σκωτία μόνο τυχαίο δεν ήταν.  

3) Το στοίχημα του Ντιν Σμιθ στον πάγκο της Νόριτς  

Μια εβδομάδα μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της Άστον Βίλα, ο Ντιν Σμιθ δεν άργησε να βρει την επόμενη προπονητική του περιπέτεια με τον 50χρονο να αποτελεί πλέον τον νέο προπονητή της Νόριτς των δικών μας Χρήστο Τζόλη και Δημήτρη Γιαννούλη.  

Ο Βρετανός τεχνικός έχει να ανέβει ένα βουνό, καθώς τα «καναρίνια» βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας, με τον  Σμιθ πάντως να έχει αποδείξει στη οκταετή του παρουσία στον πάγκο της Βίλα πως είναι ικανός να αντιστρέψει τέτοιες καταστάσεις. 

 4) Ωρα αποδείξεων για Σόλσκιερ  

Το ξεκίνημα της χρονιάς για τον Νορβηγό τεχνικό και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ξεκινήσει με τον ιδανικό τρόπο. Ο Ολε Σόλσκιερ έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο από το Όλντ Τράφορντ έπειτα από τις ταπεινωτικές ήττες στα ντέρμπι με Σίτι, και Λίβερπουλ, ωστόσο παραμένει στο τιμόνι των «κόκκινων διάβολων» και στα επόμενα παιχνίδια καλείται να αποδείξει πως μπορεί να κατευθύνει το μεγάλο καράβι που λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  

Πάντως το πρόγραμμα δεν είναι σύμμαχος του Νορβηγού καθώς Γουότφορντ, Βιγιαρεάλ αλλά και Τσέλσι, Άρσεναλ δεν είναι και ο ιδανικότερος συνδυασμός αγώνων για να ανακάμψει αγωνιστικά το σύνολο του Σόλσκιερ. 

5) Μπορεί η Άρσεναλ να βάλει φρένο στο αρνητικό της σερί στο Άνφίλντ;  

Για να βρούμε τελευταία νίκη της Άρσεναλ στην έδρα της Λίβερπουλ πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα… οκτώ χρόνια. Από τον Σεπτέμβριου του 2012 όπου ήταν η τελευταία νίκη των «κανονιέριδων» η Άρσεναλ αγνοεί την λέξη νίκη κάθε φορά που επισκέπτεται τον Άνφιλντ με τον απολογισμό σε οκτώ παιχνίδια να είναι πέντε νίκες υπέρ των «Reds» και τρία ματς ισόπαλα. 

 Το αν θα καταφέρει η Άρσεναλ να σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση θα το μάθουμε το απόγευμα του Σαββάτου(20/11,19.30).  

6) Η νέα εποχή του Έντι Χάου στη Νιούκαστλ  

Η έλευση των Σαουδάραβων στο διοικητικό καθεστώς της ομάδας σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων της Νιούκαστλ. Κάθε αλλαγή σηματοδοτεί και εξελίξεις με τον Έντι Χάου να είναι ο νέος προπονητής για τις καρακάξες, αντικαθιστώντας τον Στίβ Μπρούς.  

Η Νιούκαστλ βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με τον πρώην προπονητή της Μπόρνμουθ να πρέπει να αναζωογονήσει μια ομάδα που εξακολουθεί να μην έχει νίκες και να μην έχει αυτοπεποίθηση. Αυτό τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, όταν κατά γενική ομολογία οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας θα σπαταλήσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι για να ενισχύσουν αισθητά τις «καρακάξες»… το άν θα συμβεί αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε. 

7) Θα καταφέρει ο Κόντε να αφυπνίσει τον Χάρι Κέιν 

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ είναι σίγουρα να καταφέρει να επαναφέρει τον Κέιν στο σκοράρισμα. Μπορεί ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας να σκόραρε επτά τέρματα απέναντι σε Σαν Μαρίνο και Αλβανία αντίστοιχα, ωστόσο δεν έχει την ίδια συνέπεια με την φανέλα των «σπιρουνιών».  

Ο 28χρονος υψηλόσωμος φορ έχει σημειώσει μονάχα ένα τέρμα έως τώρα στο πρωτάθλημα, όμως με ένα πρωτοκλασάτο τεχνικό στην άκρη του πάγκου δεν έχει και πολλές δικαιολογίες. Πρώτο παιχνίδι για κάνει αρχή αυτό απέναντι στην Λίντς εκτός έδρας(21/11,18.30).  

8) 100 αγώνες σε 44 μέρες!  

Καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβριος παραδοσιακά τα παιχνίδια αυξάνονται με τους ποδοσφαιρόφιλους να έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν περισσότερο θέαμα. 

Εκτός από τους δύο τελευταίες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, προσθέστε και δέκα αγωνιστικές για την Premier League χωρίς διακοπή μέχρι το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του τρίτου γύρου του Κυπέλλου.  

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δυο παιχνίδια μέσα στη εβδομάδα, και τρία κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου… δέστε τις ζώνες σας.  

9) Boxing Day με κόσμο   

Σε αντίθεση με τη περασμένη σεζόν στην οποία οι ομάδες είχαν δικαίωμα έως 2.000 χιλιάδες θεατές στο γήπεδο, τα κλαμπ της Premier αναμένεται να υποδεχθούν την ημέρα της Boxind Day τη φετινή σεζόν με γεμάτα γήπεδα.  

10) Η μάχη του τίτλου είναι πιο ανοικτή από ποτέ  

Μετά από 11 αγώνες, μόλις έξι βαθμοί χωρίζουν τις πέντε κορυφαίες ομάδες, με την Τσέλσι να διατηρεί προβάδισμα τριών πόντων από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.  

Η Λίβερπουλ παραμένει και αυτή με τη σειρά της ένας ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ μένει να δούμε αν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής Γουέστ Χαμ μπορεί να αντέξει ως το τέλος.   

Τα προηγούμενα χρόνια το ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα είχε καταφέρει να ξεχωρίσει πριν την περίοδο των γιορτών, όμως τη φετινή σεζόν τα πράγματα μοιάζουν πιο αμφίρροπα από ποτέ με την είσοδο στο νέο έτος να μας προμηνύει για μια μάχη μέχρι τελική πτώσεως… 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ