Λίβερπουλ – Ο Κλοπ, ο Τσιμίκας και η «πολεμική» μηχανή της Premier League (pics, vids)

Λίβερπουλ – Ο Κλοπ, ο Τσιμίκας και η «πολεμική» μηχανή της Premier League (pics, vids)

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να σκοράρει και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και ο Γιούργκεν Κλοπ «τρίβει» τα χέρια του...

Διαστημική. Ανεπανάληπτη. Εξωπραγματική. Στερεύουν τα επίθετα για τη φετινή Λίβερπουλ. Τη Λίβερπουλ που θυμίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 και την πρωταθλήτρια Αγγλίας του 2020.

Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Που έχει τους πάντες μέσα στο παιχνίδι. Με την επίθεση της ωστόσο να πρωταγωνιστεί ξανά και να «τρομοκρατεί» την κάθε αντίπαλη άμυνα, έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τα επιθετικά της «γρανάζια».

Και μέσα σε όλα βρίσκεται φυσικά και ο Κώστας Τσιμίκας που φέτος δείχνει ένας εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιριστής, πιο ώριμος από ποτέ. Ο «Τσίμι» έχει αρπάξει από τα… μαλλιά όλες τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Γιούργκεν Κλοπ και έχει καταφέρει να βάλει το όνομα του μέσα στους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» μέσα στη σεζόν.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ βλέπει συνεχώς να του πλέκει το εγκώμιο ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ παράλληλα είναι και μέσα στα αγαπημένα πρόσωπα της εξέδρας, καθώς ουκ ολίγες φορές οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχουν αποθεώσει τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού μέσα στα social media.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το «γούρι» του Γερμανού τεχνικού, καθώς και στα οχτώ παιχνίδια που έχει παίξει βασικός, η Λίβερπουλ έχει νικήσει και μάλιστα χωρίς καν να δεχτεί κάποιο γκολ!

Η περίπτωση του «Τσίμι» αποτελεί ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο της τρομερής χημείας που υπάρχει στο «κόκκινο» στρατόπεδο του Κλοπ. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που βάζει όλα τα πρόσωπα μέσα στο παιχνίδι.

Απόδειξη; Η απίθανη επιθετική επίδοση του κλαμπ μέχρι στιγμής. Νούμερα που «ζαλίζουν», που τρομάζουν, που… τρομοκρατούν!

Με τη χθεσινή της τεσσάρα στο «Γκούντισον Παρκ», η Λίβερπουλ έφτασε τα 43 γκολ μονάχα στην Premier League. 43 γκολ. Σε 14 αγωνιστικές! Επίδοση από άλλον πλανήτη, που μονάχα οι Centurions του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεπερνούν, καθώς σε τόσες αγωνιστικές η Σίτι είχε μόλις ένα γκολ παραπάνω.

Ο μέσος όρος των τερμάτων που σκοράρει αυτή τη στιγμή το σύνολο του Κλοπ είναι στα τρία γκολ ανά παιχνίδι. Και μάλιστα χθες κατάφερε να γράψει ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ σε 18 συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ από το ξεκίνημα της σεζόν, μονάχα απέναντι στην Τσέλσι δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα πάνω από μία φορά!

Φυσικά, τα 43 γκολ που έχει σκοράρει, είναι τα περισσότερα που έχει βάλει κάποια ομάδα στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Παράλληλα, τα 25 εξ αυτών τα έχει σκοράρει σε μόλις επτά εκτός έδρας παιχνίδια. Κάτι αντίστοιχο είχε να συμβεί από τη σεζόν 1960/61 όταν το είχε κάνει η Μπέρνλι!

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την απίστευτη επιθετική μηχανή της Λίβερπουλ, έχει -ποιος άλλος- ο Μο Σαλάχ που για άλλη μία σεζόν «σπάει» τα κοντέρ, έχοντας αυτή τη στιγμή 19 γκολ σε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται και ο Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος σκόραρε και στο χθεσινό ντέρμπι με την Έβερτον, έχοντας τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία του παιχνίδια κόντρα στα «ζαχαρωτά», τη Σαουθάμπτον και την Άρσεναλ!

Με τους ρυθμούς που κινείται αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ, όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ με τα γκολ στην Premier League το οποίο κατέχει η Σίτι από τη σεζόν 2017/18, όταν είχε σκοράρει συνολικά 106 φορές στο πρωτάθλημα.

Ο Κλοπ αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να «χώσει» σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του στο σκοράρισμα, καθώς σε κάθε παιχνίδι βγάζει και έναν νέο διαφορετικό σκόρερ!

Με βάση τους υπολογισμούς, οι reds θα ολοκληρώσουν τη σεζόν έχοντας πετύχει 115 γκολ! Φυσικά η αριθμητική δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο, ωστόσο με τη φετινή Λίβερπουλ ακόμα και αυτό μοιάζει πιθανό να συμβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ