Μία μάχη (για τρεις) που κόβει την… ανάσα (pics, vids)

Μία μάχη (για τρεις) που κόβει την… ανάσα (pics, vids)

Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μπήκαν με το... δεξί στον τελευταίο μήνα του έτους και ετοιμάζονται για ένα «καυτό» πρόγραμμα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον νικητή του φετινού πρωταθλήματος.

Ένας βαθμός μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου. Δύο βαθμοί μεταξύ του πρώτου και του τρίτου. Η φετινή μάχη της Premier League είναι βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα κάθε φιλάθλου. Μία κούρσα τριών και όχι δύο, όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Διότι, φέτος έχει… εισχωρήσει και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ η οποία θέλει να «σπάσει» ολοκληρωτικά το δίπολο που έχουν δημιουργήσει η Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή τη στιγμή οι  «μπλε» είναι αυτοί που οδηγούν την κούρσα, έχοντας μαζέψει 33 βαθμούς σε 14 αγωνιστικές, παραμένοντας στην κορυφή μετά το πολύ ζόρικο διπλό από το Vicarage Road απέναντι στη Γουότφορντ.

Στη δεύτερη θέση με μόλις έναν βαθμό λιγότερο βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, που κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης να φύγουν με το διπλό από το «Βίλα Παρκ».

Και μόλις έναν βαθμό πίσω από τους «πολίτες» βρίσκεται η Λίβερπουλ που «τρομοκρατεί» με την επίθεση της, κάτι που απέδειξε και στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Έβερτον που τα είδε… όλα.

Τρεις υπερομάδες, με έναν και μόνο στόχο. Και οι τρεις μπαίνουν με τις ίδιες πιθανότητες στον παραδοσιακά πιο «μπουκωμένο» μήνα του αγγλικού ποδοσφαίρου, με παιχνίδια σχεδόν ανά τρεις ημέρες.

Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν να δώσουν από οχτώ παιχνίδια σε μόλις 26 ημέρες! Οι Λονδρέζοι έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες όπως οι Γουέστ Χαμ, Έβερτον, Λιντς, Γουλβς και Άστον Βίλα, ενώ οι reds θα μονομαχήσουν με τις Γουλβς, Άστον Βίλα, Τότεναμ, Λιντς και Λέστερ.

Φυσικά κανείς δεν ξεγράφει τα παιχνίδια με τις πιο… αδύναμες ομάδες, καθώς στην Premier League αυτές κάνουν και συνήθως τις μεγάλες ζημίες που αρκετές φορές καθορίζουν και τις κούπες!

Από την άλλη, η Σίτι θα δώσει ένα παιχνίδι λιγότερο στο διάστημα αυτό, καθώς αποκλείστηκε από το Carabao Cup, κάτι που τις δίνει ανάσες που μπορεί να αποδειχθούν και καθοριστικές στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Και μάλιστα το πρόγραμμα των «πολιτών» μοιάζει πιο εύκολο στα… χαρτιά, καθώς όλα τα «ύπουλα» παιχνίδια έχει να τα δώσει στην έδρα της.

Αυτή τη στιγμή και οι τρεις ομάδες βλέπουν ορθάνοιχτα την κούπα και την ονειρεύονται. Χωρίς καμία διαφορά, αλλά με τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες. Ένα ονειρικό πρωτάθλημα για το κοινό, το οποίο θα ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό μέσα στον Δεκέμβρη που ανέκαθεν έδινε τα μεγαλύτερα συμπεράσματα σε σχεδόν κάθε κούρσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ