Άρσεναλ – Το comeback των κανονιέρηδων

Άρσεναλ – Το comeback των κανονιέρηδων

Από το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στην ιστορία της Premier League, την γκρίνια και την εσωστρέφεια, η Άρσεναλ έχει μετατραπεί σε ομάδα πρωταθλητισμού.

Tο ημερολόγιo έγραφε 28 Αυγούστου. Οι Πολίτες υποδεχόταν για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος την Αρσεναλ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να διαλύει με το εκκωφαντικό 5-0 του Κανονιέρηδες.  

Αυτή η συντριβή σηματοδοτούσε το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στην ιστορία της Premier League: χωρίς βαθμό, χωρίς τέρμα, τις τρεις πρώτες αγωνιστικές… η χειρότερα εκκίνηση που θα μπορούσε να περιμένει ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος των Λονδρέζων. 

Ακολούθησε γκρίνια, εσωστρέφεια, και φυσικά δριμεία κριτική προς το πρόσωπο του Μικέλ Αρτέτα ο οποίος βρέθηκε με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. 

Τα φαντάσματα της περασμένης σεζόν εκεί όπου η ομάδα βρέθηκε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 25χρόνια, είχαν κάνει και πάλι την εμφάνιση τους πάνω από τον ουρανό του Εμιρεϊτς. 

Ωστόσο η υπομονή είναι αρετή και αυτό το ρητό επαληθεύθηκε πλήρως στην περίπτωση της Άρσεναλ. Ο Μικέλ Αρτέτα πήρε την πίστωση του χρόνου την οποία χρειαζόταν, δούλεψε με την ομάδα, βρήκε τις αδυναμίες της, και έπειτα από τρεις μήνες οι κανονιέρηδες δεν θυμίζουν σε τίποτα, το σύνολο το οποίο είχε παραταχθεί εκείνο το ζεστό απόγευμα του Αυγούστου απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Έχει μετατρέψει σε φρούριο το γήπεδο της  

Για να βρούμε την τελευταία εντός έδρας ήττα της Άρσεναλ στο Εμιρεϊτς πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου όταν το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα είχε ηττηθεί από την Έβερτον με 1-0. 

Από εκείνη την στιγμή, οι κανονιέρηδες μετέτρεψαν σε πραγματικό κάστρο την έδρα τους, ενώ τη φετινή σεζόν μετρούν 10 σερί εντός έδρας νίκες, με το Εμιρεϊτς να έχει μετατραπεί στο μεγάλο «όπλο» των κόκκινων, και ένας από τους βασικούς λόγους ανάκαμψης της ομάδας. 

Η επένδυση στον Γουαίτ και ο εξαιρετικός… Ραμσντεϊλ  

Tα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της Άρσεναλ το εντόπιζε κανείς στα μετόπισθεν. Μπορεί διαχρονικά η ομάδα να είχε στην επιθετική της γραμμή παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, ωστόσο στην άμυνα έλειπε ο παίκτης αναφορά. 

Αυτόν φαίνεται πως βρήκαν στο Λονδίνο στο πρόσωπο του Μπεν Γουάιτ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Άρσεναλ έβγαλε από τα ταμεία της 60 εκατ. Ευρώ, ώστε να κάνει δικό της από την Μπραίτον τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, δικαιώνει το μεγάλο ποσό το οποίο δαπανήθηκε για την απόκτηση του.  

Πέρα όμως από τον κεντρικό αμυντικό, λίγο πιο πίσω του, κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει ο βασικός υπεύθυνος για την εξαιρετική αμυντική συνέπεια της Άρσεναλ, ο οποίος ακούει στο όνομα  Άαρον Ράμσντεϊλ. Ένας τερματοφύλακας με τεράστια περιθώρια βελτίωσης, αέρινος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, με πιο δυνατό του χαρακτηριστικό να είναι τα reflexes, έχει καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας. 

O 23χρονος ο οποίος είδε πριν λίγες ημέρες κόντρα στην Σάντερλαντ να παραβιάζεται η εστία του για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι μετά από δύο μήνες, έχει όλα τα φόντα για να κατέχει σε λίγα χρόνια τον τίτλο του κορυφαίου στην θέση του.  

H επιστροφή του Έντεγκαρντ  

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Άρσεναλ ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο. Η απουσία της ομάδας από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-1996, ανάγκασε τους ιδιοκτήτες της ομάδας να δώσουν λευκή επιταγή στον Μικέλ Αρτέτα με σκοπό την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. 

Ανάμεσα στους παίκτες που μετακόμισαν στο Λονδίνο, ήταν και το όνομα του Μάρτιν Έντεγκαρντ. Αυτή την φορά ο Νορβγηγός επέστρεψε στους κανονιέρηδες με μονάχα ένα στόχο στο μυαλό του… να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Άρσεναλ.  

«Θα μας κάνει καλύτερους. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη με φαντασία και δημιουργικότητα που θα μας δίνει περισσότερες επιλογές. Ο Μάρτιν έχει μεγάλη εμπειρία, παρότι είναι τόσο νέος. Βελτιώνει τους παίκτες που βρίσκονται δίπλα του», είχε δηλώσει ο Ισπανός τεχνικός κατά την διάρκεια της παρουσίας του, με τον ίδιο να δικαιώνεται λίγους μήνες, με βάση όσα δείχνει ο 23χρονος στο χορτάρι. 

Ο Έντεγκαρντ χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης από όλους στο Λονδίνο, με τον ίδιο να δείχνει πως στην Άρσεναλ έχει βρει τον χώρο, ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο χορτάρι.  

Aπό το παιχνίδι στις 11 Σεπτεμβρίου όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά για 90 λεπτά το παιδί-θαύμα από την Νορβηγία δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα, έχοντας καταφέρει να αλλάξει όλη την λειτουργία της ομάδας. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό, τέσσερα τέρματα και δύο ασίστ. 

Οι κανονιέρηδες αναζητούν χρόνια τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της ομάδας, με τον Μάρτιν Έντεγκαρντ να έχει όλα τα στοιχεία. Οι άνθρωποι της Άρσεναλ τον πιστεύουν και το μόνο που έχει απομείνει είναι να το αποδείξει στην πράξη. 

Οι μπόμπιρες έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο του σκοραρίσματος 

Έπειτα από το κάκιστο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα οι κανονιέρηδες, έχουν ανακάμψει και μετά από την ευρεία εκτός έδρα νίκη κόντρα στην Λιντς, η ομάδα της Άρσεναλ εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς.  

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Gunners κόντρα στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ένα ακόμη καυτό project της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε δις μέσα σε διάστημα 29 λεπτών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως οι βενιαμίν της ομάδας έχουν αναλάβει την φετινή σεζόν, το σκοράρισμα της ομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα το 50% των γκολ που έχουν πετύχει οι Λονδρέζοι την φετινή σεζόν, έχουν επιτευχθεί από παίκτες οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους. 


Ο 21χρονος Εμίλ Σμιθ Ρόου είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με επτά τέρματα, ενώ στην δεύτερη θέση τον ακολουθεί ο 20χρονος Μαρτινέλι με τέσσερα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Μπουκαγιό Σάκα με τρία τέρματα.  

Ή Άρσεναλ κατάφερε να ανακάμψει, άφησε πίσω της το κακό της ξεκίνημα νίκησε τους κακούς της δαίμονες, έχοντας καταφέρει να πλασαριστεί ξανά στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Μια επιτυχία που φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μικέλ Αρτέτα… 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ