Ο Δεκέμβριος… προσγείωσε απότομα την Τσέλσι (pics, vids)

Ο Δεκέμβριος… προσγείωσε απότομα την Τσέλσι (pics, vids)

Από το +1 και στις τρομερές εμφανίσεις, η Τσέλσι βρίσκεται πλέον στο -8 από την κορυφή της Premier League, έχοντας «πληγωθεί» από τους τραυματισμούς και τον κορωνοϊό. Ο Δεκέμβρης έκοψε τα... φτερά των «μπλε» και ο Τόμας Τούχελ καλείται να επαναφέρει και πάλι την ηρεμία στο στρατόπεδο των Λονδρέζων.

«Πώς μπορούμε να λέμε ότι διεκδικούμε το πρωτάθλημα; Έχουμε επτά κρούσματα κορωνοϊού, πέντε ή έξι παίκτες εκτός για έξι ή περισσότερες εβδομάδες. Πώς πρέπει να αγωνιστούμε στην κούρσα του πρωταθλήματος;

Θα ήμασταν ηλίθιοι αν πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς κρούσματα και τραυματισμούς και απλά να παίξουμε χωρίς είκοσι τρεις παίκτες σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Τόμας Τούχελ αμέσως μετά το «έμφραγμα» που υπέστη η Τσέλσι απέναντι στην Μπράιτον, κόντρα στην οποία «άφησε» δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς, στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μία γκέλα που ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία για τους «μπλε», καθώς πλέον η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται ήδη στο -8 από τη Μάντσεστερ Σίτι που μοιάζει ασταμάτητη. Και όλα αυτά, ενώ οι Λονδρέζοι ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 2/1, την ώρα που ο Λουκάκου ρίχνει από το… πουθενά «βόμβες» για το κλίμα στην Τσέλσι και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ίντερ, μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του!

Αυτή τη στιγμή όλα πηγαίνουν λάθος για την Τσέλσι. Ο Τόμας Τούχελ μοιάζει σε αδιέξοδο, έχοντας να διαχειριστεί πολλά ανοιχτά μέτωπα. Τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν φέρει την αρνητική ενέργεια γύρω από την ομάδα, τους συνεχόμενους τραυματισμούς, τον κορωνοϊό που «πληγώνει» την ομάδα και τον… Λουκάκου.

Αν κάποιος έλεγε στους «μπλε» πριν από έναν μήνα πως θα είχαν άγχος ακόμα και για την τετράδα, μάλλον θα γελούσαν. Ωστόσο, ο Δεκέμβριος… προσγείωσε απότομα την Τσέλσι. Από το +1 και στις τρομερές εμφανίσεις, η Τσέλσι βρίσκεται πλέον στο -8 από την κορυφή της Premier League που βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο τραυματισμός του Τσίλγουελ ήταν η αρχή

Ήταν στα τέλη του Νοεμβρίου, όταν η Τσέλσι φιλοξενούσε τη Γιουβέντους για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σε ένα must win παιχνίδι. Οι «μπλε» έκαναν… πάρτι και διέλυσαν τη Γηραιά Κυρία με 4-0.

Μία νίκη που έδειξε σε όλους την πραγματική δύναμη της Τσέλσι. Πολλοί μίλησαν και για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των «μπλε» στη σύγχρονη ιστορία τους, καθώς υποχρέωσαν τους Ιταλούς και στην πιο βαριά τους ήττα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το τέλος του ματς ωστόσο άφησε τον Τούχελ με έναν μεγάλο «πονοκέφαλο», καθώς στο δεύτερο μέρος ο Μπεν Τσίλγουελ αποχώρησε με έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Η Τσέλσι θέλησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι πριν από μόλις μερικές ημέρες αποφάσισε να βάλει «νυστέρι» στον Άγγλο, ο οποίος θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Ένα τεράστιο «πλήγμα» για την Τσέλσι, καθώς ο 24χρονος ήταν ίσως ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Τούχελ.

Οι εννιά χαμένοι βαθμοί και η «βόμβα» του κορωνοϊού

Στο πρώτο της παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Δεκέμβριο, η Τσέλσι ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ σε ένα κλασικό λονδρέζικο ντέρμπι. Τα «σφυριά» υποχρέωσαν την ομάδα του Τόμας Τούχελ στην ήττα (3-2), δίνοντας την πρωτιά του βαθμολογικού πίνακα στη Σίτι.

Ακολούθησε η νίκη με 3-2 απέναντι στη Λιντς, κόντρα στην οποία χρειάστηκαν δύο πέναλτι του Ζορζίνιο, πριν έρθουν οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι σε Έβερτον και Γουλβς, σε «Στάμφορντ Μπριτζ» και «Μολινό».

Ωστόσο και στα δύο παιχνίδια η Τσέλσι χρειάστηκε να αγωνιστεί χωρίς οχτώ βασικούς της ποδοσφαιριστές. Οι «μπλε»… πληγώθηκαν από τον κορωνοϊό και τόσο κόντρα στα «ζαχαρωτά», όσο και κόντρα στους «λύκους»… κατέβηκαν με αποστολή… ανάγκης.

Η νέα ατυχία με τον Τζέιμς και το… λάδι στη φωτιά από τον Λουκάκου

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν αυτός που στέρησε στην Τσέλσι το «τρίποντο», καθώς με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Κόντρα στους «γλάρους» ο Τούχελ είδε ακόμα έναν καταλυτικό ποδοσφαιριστή να βγαίνει νοκ άουτ.

Ο Ρις Τζέιμς που φέτος έχει κάνει τη διαφορά τραυματίστηκε στον δικέφαλο του ποδιού και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, προσθέτοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Τούχελ.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα, ο Τούχελ είδε τον Λουκάκου να δίνει μία συνέντευξη από το… πουθενά στους Ιταλούς, στους οποίους ανέφερε πως δεν είναι χαρούμενος στην Τσέλσι. Και μάλιστα δήλωσε πως ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ίντερ, μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από το Μιλάνο.

Ο Τούχελ είδε τον Δεκέμβριο να του καταστρέφει ό,τι έχτισε μέσα σε τόσους μήνες. Ο ίδιος ωστόσο έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως ξέρει να ξεπερνάει τα εμπόδια, κάτι το οποίο καλείται να κάνει για άλλη μια φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ