Ποδαρικό με πρωτοχρονιάτικο ντέρμπι στο Νησί

Ποδαρικό με πρωτοχρονιάτικο ντέρμπι στο Νησί

Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται στο πρώτο ντέρμπι του νέου έτους στην Premier League.

Χωρίς… ανάσα συνεχίζεται η Premier League παρά τις γιορτινές ημέρες, καθώς το τριήμερο 1-3 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική. Όμως, το πρόγραμμα είναι «κουτσουρεμένο», καθώς έχει ήδη αναβληθεί το παιχνίδι Λέστερ-Νόριτς μετά από σχετικό αίτημα των «καναρινιών» που, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού και τραυματισμών, δεν διέθεταν τον απαιτούμενο αριθμό διαθέσιμων ποδοσφαιριστών (13 παίκτες γηπέδου και ένας τερματοφύλακας) για τη διεξαγωγή του.

Η αναμέτρηση που συγκεντρώνει τα βλέμματα στην 21η ημέρα είναι το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ. Οι «μπλε» υποδέχονται αύριο Κυριακή (2/1, 18:30) τους «κόκκινους» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να έχει προβάδισμα ενός βαθμού με έναν αγώνα περισσότερο. Οι Λονδρέζοι είναι αήττητοι στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, στα οποία μετρούν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, και τους ευνοεί και η ισοπαλία, καθώς θα διατηρηθούν μπροστά από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Όμως, οι «κόκκινοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το «διπλό», προκειμένου να… προσπεράσουν την Τσέλσι, αλλά και να βάλουν τέλος σε ένα σερί δύο αγώνων χωρίς νίκη (σ.σ. ισοπαλία με την Τότεναμ, ήττα από τη Λέστερ).

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κάνει εκτός έδρας… ποδαρικό στο 2022, με την Άρσεναλ στο «Έμιρατς Στέιντιουμ», στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 21ης αγωνιστικής. Οι «κανονιέρηδες» ανέκαμψαν από το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχουν «σκαρφαλώσει» στην τέταρτη θέση της κατάταξης και θα «κυνηγήσουν» τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να πανηγυρίσουν την πέμπτη σερί νίκη τους στην Premier League. Όμως, η αποστολή της ομάδας του Μίκελ Αρτέτα είναι δύσκολη, καθώς οι «πολίτες» μετρούν δέκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα (σ.σ. είναι αήττητοι για περισσότερο από δύο μήνες, καθώς έχασαν για τελευταία φορά στις 30 Οκτωβρίου από την Κρίσταλ Πάλας) και θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας από τους «διώκτες» τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 22η αγωνιστική της Premier League είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 14-16 Ιανουαρίου, καθώς το διάστημα 7-10/1 διεξάγονται τα παιχνίδια για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (σ.σ. φάση των «64»), από τον οποίο «μπαίνουν» στη διοργάνωση οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Premier League:

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1/1

Γουότφορντ-Τότεναμ 1/1

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1/1

Μπρέντφορντ-Άστον Βίλα 2/1

Έβερτον-Μπράιτον 2/1

Λιντς-Μπέρνλι 2/1

Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ 2/1

Τσέλσι-Λίβερπουλ 2/1

Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς 3/1

Λέστερ-Νόριτς Αναβλήθηκε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ