Η δικαίωση του Ζοσέ Σα – Ο ήρωας της Γουλβς είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές στη φετινή Premier League (pics, vids)

Η δικαίωση του Ζοσέ Σα – Ο ήρωας της Γουλβς είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές στη φετινή Premier League (pics, vids)

Ο Ζοσέ Σα συνεχίζει να... τρελαίνει τον κόσμο της Premier League. Μετά και τη σωτήρια επέμβαση στις καθυστερήσεις στο φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες, ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού γνωρίζει την καθολική αποθέωση από τους φιλάθλους της Γουλβς!

Η τελευταία φορά που η Γουλβς νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ» ήταν το 1980. Με την «αυγή» του 2022… έσπασε η κατάρα, καθώς οι «Λύκοι» πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με 1-0 για την 21η αγωνιστική της Premier League και έτσι ανέβηκαν στην 8η θέση με 28 βαθμούς (έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα).

Το γκολ της ιστορικής νίκης σημείωσε ο Μουτίνιο στο 82′, ωστόσο με τη λήξη του ματς όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Ζοσέ Σα, ο οποίος στην πιο καθοριστική φάση του παιχνιδιού δήλωσε το παρών και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η ομάδα του Ράνγκνικ κέρδισε φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το σκορ στο 1-0 για τη Γουλβς. Ο Ρονάλντο απομακρύνθηκε από την μπάλα, με τον Μπρούνο Φερνάντες να αναλαμβάνει την κρίσιμη εκτέλεση, αλλά ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια το καλά εκτελεσμένο φάουλ του συμπατριώτη του και «σφράγισε» τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του Μπρούνο Λάζε.

Ο Πορτογάλος έσφιξε τις γροθιές του και πανηγύρισε έξαλλα με το τελικό σφύριγμα, την ώρα που οι σύμπαικτες του έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν. Ο Σα έγινε ξανά ήρωας για τη Γουλβς, καθώς κράτησε για 3ο διαδοχικό παιχνίδι ανέπαφη την εστία του (μετά από τα παιχνίδια κόντρα σε Μπράιτον και Τσέλσι), για 8ο συνολικά στο πρωτάθλημα και για 5ο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος τερματοφύλακας στο Νησί φέτος. Η ονειρική σεζόν του Σα στην Premier League καλά κρατεί.

Αυτή η εξέλιξη μόνο τυχαία δεν ήρθε. Ο πρώην «Ερυθρόλευκος» γκολκίπερ δούλεψε πάρα πολύ, έκανε υπομονή, έβγαλε… μάτια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έτσι το περασμένο καλοκαίρι του άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την καθιέρωση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Η «τρέλα» που επικρατεί στο Νησί για τον Σα δεν περιγράφεται. Αρκεί μόνο κανείς να φανταστεί πως ψηφίστηκε ως η 4η καλύτερη μεταγραφή στη φετινή σεζόν από την ιστοσελίδα «goal.com», ξεπερνώντας ακόμη και την μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επιλογή του Σα… ήρθε κι έδεσε στη Γουλβς, με τον Πορτογάλο να μη σταματάει να συγκεντρώνει παράσημα για τις εμφανίσεις του, καθώς έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πολύ καλή παρουσία των «Λύκων» τη φετινή σεζόν.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο σύνολο του Μπρούνο Λάζε και αυτό πιστοποιείται και από την αγάπη και τις αντιδράσεις των φίλων της Γουλβς, οι οποίοι τον αποθεώνουν σε κάθε παιχνίδι και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν ως τον καλύτερο τερματοφύλακα της Premier League!

Φυσικά στην… πορτογαλική παροικία του «Μολινό» δεν είναι μόνος του. Μαζί του βρίσκεται ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ντάνιελ Ποντένσε. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Τσιμίκα που μεγαλουργεί στη Λίβερπουλ. Τρία παιδιά που έλαμψαν στον Πειραιά, απογειώθηκαν και τώρα γεύονται τους καρπούς της επιτυχίας τους. Και δεν ξεχνούν τον Ολυμπιακό, ακόμη και στις μεγαλύτερες βραδιές της καριέρας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ