Έσοδα ρεκόρ για τη Μάντσεστερ Σίτι παρά την πανδημία!

Έσοδα ρεκόρ για τη Μάντσεστερ Σίτι παρά την πανδημία!

Εκτόξευση για τον σύλλογο παρά τις επιπτώσεις του Covid-19.

Ούτε ο κορωνοϊός σταματά τη Μάντσεστερ Σίτι! Η πρωταθλήτρια της Premier League σημείωσε έσοδα ρεκόρ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο, λόγω της πανδημίας.

Ο σύλλογος κατέγραψε συνολικά έσοδα 569,8 εκατομμυρίων λιρών (780,23 εκατομμύρια δολάρια) για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, όπως γνωστοποίησε ο σύλλογος στην ετήσια έκθεση του, που δημοσιεύθηκε σήμερα (12/1).

Ο αριθμός ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 535,2 εκατομμυρίων λιρών που καταγράφηκε την αγωνιστική περίοδο 2018-19, την τελευταία «γεμάτη» σεζόν πριν «χτυπήσει» η πανδημία, ενώ πρόκειται για την τρίτη φορά σε πέντε σεζόν που σπάει το φράγμα των 500 εκατομμυρίων λιρών, καταγράφοντας κέρδη 2,4 εκατομμυρίων λιρών.

Τα έσοδα του συλλόγου μειώθηκαν κατά 98% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από τα κέρδη από άλλες ροές, με βασική τις μεταδόσεις που αυξήθηκαν κατά 56% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (297 εκατομμύρια λίρες). Επίσης, τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% στα 271,7 εκατομμύρια λίρες, χάρη σε νέους συνεργάτες όπως η Cadbury και η AxiTrader.

Τέλος, η Σίτι ανέφερε καθαρή απώλεια 126 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2019-20, αφού σημείωσε κέρδη ρεκόρ άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών το προηγούμενο έτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ