Η ανώμαλη προσγείωση της Τσέλσι (vids)

Η ανώμαλη προσγείωση της Τσέλσι (vids)

Από τα όνειρα για πρωτάθλημα και το +1 στη βαθμολογία, στο -12 η Τσέλσι που περνάει μια μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος που την βάζει σε μπελάδες και για την τετράδα.

Η Τσέλσι στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε στόχο να κατακτήσει τα πάντα. Με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της την περασμένη σεζόν κατάφερε το απόλυτο έπος, αφού στο δεύτερο μισό κατάφερε να βγει στην τετράδα, αλλά το πιο σημαντικό, να κατακτήσει το δεύτερο Champions League στην ιστορία της.

Ο Γερμανός άλλαξε άρδην την εικόνα των «μπλε», κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και είχε την ευκαιρία το καλοκαίρι να φτιάξει μια ομάδα όπως ακριβώς ο ίδιος ήθελε με σκοπό την κατάκτηση της Premier League και μια πορεία ανάλογη με την περσινή στην Ευρώπη.

Οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον Ρομέλου Λουκάκου, ενώ το ξεκίνημα τους έδειχνε ότι μαζί με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο στην Αγγλία. Βλέποντας, μάλιστα το ρόστερ της Τσέλσι καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως έχει ομάδα… πρωταθλητισμού, αλλά και ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στην Ευρώπη.

Το «μπλακ άουτ» του τελευταίου 1,5 μήνα έχει προσγειώσει απότομα την Τσέλσι του Τούχελ, ενώ η νέα ισοπαλία με την Μπράιτον εκτός έδρας το βράδυ της Τρίτης, φέρνει τους μπλε ακόμη πιο μακριά από την κορυφή, που μοιάζει πλέον ανέφικτη. Ο Τόμας Τούχελ είναι σε αδιέξοδο, έχοντας να διαχειριστεί πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν φέρει την αρνητική ενέργεια γύρω από την ομάδα, τους συνεχόμενους τραυματισμούς, τον κορωνοϊό που «πλήγωσε» τους Λονδρέζους, και τον… Λουκάκου που είχε δηλώσει ανοιχτά ότι δεν του αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού της Τσέλσι και νοστάλγησε την Ίντερ. Η Τσέλσι κατάφερε να θέσει εαυτόν, μέσα σε 6 βδομάδες, εκτός διεκδίκησης του τίτλου και να βρεθεί από το +1 στα μέσα Νοέμβρη στο -12 από την Σίτι και με παιχνίδι λιγότερο. Οι μπλε έχουν καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο, αφού όλο αυτό το διάστημα κερδίζουν σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από τη πιο σημαντική. Την Premier League.

Συγκεκριμένα, η Τσέλσι έχει καταφέρει να προκριθεί στους «16» του Champions League, όπου κοντράρεται με τη Λιλ, στους «32» του FA Cup, όπου θα παίξει με την Πλίμουθ, αλλά και στον τελικό του Carabao Cup, καθαρίζοντας την Τότεναμ με δυο νίκες στα ημιτελικά και περιμένοντας μια εκ των Άρσεναλ ή Λίβερπουλ (0-0 το πρώτο ματς).

Ταυτόχρονα όμως στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει μετά τις 28 Νοέμβρη και την ισοπαλία με 1-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ με τη Γιουνάιτεντ να μετράει μόλις 3 νίκες σε 11 παιχνίδια. Η Τσέλσι παραπαίει στην Premier League και «πέταξε» την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο έχοντας στο διάστημα αυτό 6 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Οι τραυματισμοί που τη «γονάτισαν» και ο κορωνοϊός

Η Τσέλσι μπορεί να είναι απογοητευτική σε αυτό το διάστημα της σεζόν, όμως έχει δικαιολογίες. Και μάλιστα αρκετές. Πρώτη και καλύτερη οι τραυματισμοί, αφού μπορεί να έχει επιστρέψει ο Λουκάκου που απουσίαζε, όμως είναι εκτός (και θα είναι για μεγάλο διάστημα) οι Μπεν Τσίλγουελ και Ρις Τζέιμς που είναι κομβικοί στον τρόπο παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας και κυρίως του συστήματος που αρέσκεται να παίζει ο Τούχελ.

Ο Γερμανός κόουτς έχει μείνει με τους «γερασμένους» Αθλπιλικουέτα και Μάρκος Αλόνσο στα πλάγια που ναι μεν είναι αξιόλογοι αλλά δεν προσφέρουν με τίποτα αυτά που έδιναν οι δυο Άγγλοι διεθνείς. Εκτός από τους τραυματισμούς, η Τσέλσι είναι μια από τις ομάδες που «χτυπήθηκε» όσο λίγες από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα είτε να αναβληθούν ματς, είτε να αναγκάζεται να επιλέγει ο Τούχελ ενδεκάδες ανάγκης σε αρκετά ματς. Κάτι που φυσικά πλήρωσε.

Ο Λουκάκου και οι σερί «γκέλες»

Ο Λουκάκου από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και μετά δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα την Τσέλσι, πέρα από το γκολ στο πρώτο ματς με την Μπράιτον. Ίσα ίσα που ήταν που ήταν κακό το κλίμα στην ομάδα το έκανε και χειρότερα με δηλώσεις που έκανε πριν μεριές εβδομάδες.

Ο Βέλγος φορ από το… πουθενά έδωσε συνέντευξη στους Ιταλούς, στους οποίους ανέφερε πως δεν είναι χαρούμενος στην Τσέλσι. Και μάλιστα δήλωσε πως ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ίντερ, μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από το Μιλάνο.

Ο Τούχελ ουσιαστικά θα τον έθετε εκτός ομάδας, αν δεν είχαν μια κατ’ιδίαν συζήτηση για το θέμα, το οποίο και έλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ωστόσο, αυτή και μόνο η κίνηση δείχνει το κλίμα που υπάρχει στο κλαμπ και την εσωστρέφεια από τις συνεχόμενες γκέλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση μοιάζει να χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός, καθώς πλέον η Τσέλσι μετράει 4 σερί αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο Τούχελ είδε τον Δεκέμβριο να του καταστρέφει ό,τι έχτισε μέσα σε τόσους μήνες.

Ο ίδιος ωστόσο έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως ξέρει να ξεπερνάει τα εμπόδια, όμως και τον Γενάρη φαίνεται πως το πράγμα πάει όπως και ένα μήνα νωρίτερα. Και ο Τούχελ καλείται να βρει την απάντηση άμεσα, διότι έρχεται το κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν. Το κομμάτι που κρίνονται τίτλοι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ